Dragnea: vom creste salariul minim de la 1.250 de lei la 1.450 de lei

salariul minim 2017salariul bugetarlegea salarizarii unitare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat in cursul zilei de 15 decembrie ca salariul minim pe economie va fi crescut, imediat dupa investirea noului guvern, de la 1.250 de lei la 1.450 de lei.

"Imediat dupa investirea noului Guvern vom creste salariul minim pe economie de la 1250 de lei la 1450 de lei. Vom elimina contributiile de sanatate pentru toti pensionarii. Pensiile mai mici de 2.000 de lei vor fi scutite de impozitul pe venit. Vom anula HG 800/2016 si vom adopta o HG ce va duce la ieftinirea medicamentelor care si-au pierdut patentul, in medie cu 35%. Vom aloca resursele necesare pentru demararea programului in ceea ce priveste hepatita C, F3 (gradul de fibroza 3)", a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Bursele studentesti vor creste de la 86 de lei la 201 lei

Liviu Dragnea a tinut sa precizeze si ca  "bursele studentesti vor creste de la o alocare de 86 de lei/student, cat este astazi, la 201 lei/student pentru fiecare universitate".

"De la 1 martie vor intra in vigoare unele masuri: TVA zero pentru vanzarea locuintelor, pentru publicitate si pentru materiile prime din agricultura. De asemenea, va intra in vigoare acordarea unui tichet de vacanta in valoare de 1.450 de lei/tichet pentru fiecare bugetar. Pensia minima va creste de la 400 de lei la 520 de lei. Reducerea impozitului pentru microintreprinderi de la 2% la 1%, cele care au mai mult de un angajat, iar plafonul va creste de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Impozitul pe transferul proprietatilor cu o valoare mai mica de 450.000 de lei va fi zero", a mai declarat Dragnea.

Acesta a mai adaugat si ca "se va demara programul PNDL 2, care va asigura finantarea a peste 5.000 de noi proiecte locale".

"Tot de la 1 martie se vor publica caietele de sarcini pentru inceperea programului de construire a locuintelor pentru tineri, cu primul calup de 500. (...) Tot la 1 martie, plata subventiilor in agricultura", a spus Dragnea.
"Tot de la 1 aprilie, asigurarea transportului gratuit pe calea ferata pentru toti studentii din Romania"
, a afirmat acesta.


"Tot de la 1 aprilie demararea procedurilor necesare pentru realizarea programului de achizitionare a 3000 de ambulante, pentru fiecare sat din Romania", a spus el. Dragnea a precizat ca in luna mai viitorul Guvern are in vedere implementarea programului "Startup Nation ce vizeaza alocarea a 10 mii de granturi nerambursabile cu o valoare de maxim 200 de mii de lei".

El a subliniat ca la 1 iulie va fi "adoptata Legea salarizarii unitare" si va demara "programul de irigare a 1,3 milioane de hectare, reprezentand 40 de amenajari" si se vor finaliza studiile de prefezabilitate si "identificarea terenurilor pentru constructia spitalului republican si a celor opt spitale regionale".

Fata de cele prezentate, Liviu Dragnea si-a exprimat speranta ca incepand de la 1 ianuarie 2017 "sa intre in vigoare legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale".

"Asteptam decizia de maine (vineri — n.r.) a CCR, iar in situatia in care decizia va fi favorabila, speram ca presedintele Romaniei sa promulge rapid aceasta lege pentru a intra in vigoare de la 1 ianuarie. Speram, de asemenea, ca presedintele Iohannis sa promulge legea deja declarata constitutionala privind cresterea, in medie, cu 15% a veniturilor din Educatie si Sanatate. (...)", a mai adaugat presedintele Liviu Dragnea.

Castigul salarial mediu net a urcat la 2.108 lei. Care sunt cele mai cautate

Vesti bune pentru angajatii romani, in contextul in care castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.108 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 14 lei, cu aproximativ 0,7%.

Aceste date au fost furnizate de Institutul National de Statistica (INS), iar valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au remarcat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (5.513 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.281 lei).


Citeste mai multe aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariul minim 2017salariul bugetarlegea salarizarii unitare

Data aparitiei: 16 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Dragnea: vom creste salariul minim de la 1.250 de lei la 1.450 de lei Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]