Numarul locurilor de munca vacante a ajuns la 30.600 in 2013, in crestere fata de 2012

26 Martie 2014
26 Martie 2014
locuri de muncalocuri de munca vacanterata medie anuala locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Numarul mediu anual al locurilor de munca vacante a fost de 30.600 anul trecut, in crestere cu 5.800 de locuri fata de anul anterior, noteaza Mediafax.

De asemenea, demn de mentionat este faptul ca rata medie anuala a locurilor de munca vacante a fost 0,72%, in crestere cu 0,13 puncte procentuale, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

In anul 2013, ratele medii anuale ale  locurilor de munca vacante cu cele mai ridicate valori s-au inregistrat in alte activitati de servicii (2,21%), respectiv in administratia publica (1,98%).

La polul opus au fost activitatile de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,13%) si cele din industria extractiva (0,14%).

Cea mai scazuta cerere de forta de munca salariala a fost inregistrata in domeniul tranzactiilor imobiliare, in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, respectiv industria extractiva, conform INS.

De asemenea, anul trecut, cea mai mare cerere de forta de munca salariala s-a inregistrat in randul ocupatiilor de specialisti in diverse domenii de activitate (0,97%), operatori la instalatii si masini, asamblori de masini si echipamente (0,88%), respectiv de muncitori necalificati (0,87%). Cea mai redusa disponibilitate a cererii de forta de munca salariata s-a constatat pentru ocupatiile de muncitori calificati si asimilati (0,43%), membri corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori (0,46%), respectiv cele de lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit (0,47%).

Mai mult, discutand despre zonele cu cele mai mari valori ale ratei medii anuale a locurilor de munca vacante, s-au evidentiat regiunile Vest (1,06%), Bucuresti-Ilfov (0,87%), respectiv Nord-Vest (0,81%).

Cele mai mici valori ale ratei medii anuale au fost inregistrate in regiunea Sud-Vest Oltenia (0,37%, rata medie anuala, respectiv 1.300 de locuri vacante), urmata de regiunea Sud-Est (0,38%, respectiv 1.700 de locuri vacante).




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]