Se vor reintroduce pensiile speciale pentru aviatori, diplomati si grefieri?

pensii 2014pensii specialepensii speciale pentru grefieripensii spelciale aviatoriindemnizatii pensie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Guvernul ia in calcul reintroducerea pensiilor speciale pentru aviatori, diplomati si personalul auxiliar din magistratura di Parlament. Pensiile speciale ar substitui indemnizatiile pe care aceste categorii de persoane le primesc in momentul de fata, urmand ca aceste cheltuieli sa fie incluse in bugetul pe anul viitor, conform surselor guvernamentale, informeaza Mediafax.


"Luam in calcul renuntarea la plata indemnizatiilor si revenirea la pensiile speciale pentru aviatori, diplomati, personalul auxiliar din magistratura si personalul auxiliar din Parlament", au declarat sursele din cadrul Guvernului.


Conform surselor, in vederea reintroducerii pensiilor speciale, se iau in calcul doua posibilitati: promovarea masurii de catre Guvern prin intermediul unui proiect de lege sau prin asumarea unor initiative legislative existente deja in Parlament pe aceste teme.

"Va fi luata o decizie dupa inceperea sesiunii parlamentare, iar daca reintroducerea pensiilor speciale se va produce, cheltuielile bugetare vor viza bugetul de stat pentru 2015", au mai spus sursele.

Mediafax aminteste faptul ca la inceputul lunii iulie, premierul Victor Ponta a precizat ca Guvernul a propus grefierilor si personalului navigant acordarea de indemnizatii speciale, menite sa acopere taierile din anii anteriori. Acestia au refuzat, solicitand sa se revina la vechea lege a pensiilor, masura pe care numeroase persoane o considerau la acea vreme imposibila.

"Dansii nu vor, pentru ca spun ca vor sa revina la Legea pensiilor, cea dinainte de Emil Boc, ceea ce este foarte greu in conditiile actuale, aproape imposibil, ca sa fiu foarte direct. Deci, daca ne intelegem si le dam banii asa cum vrem noi, e in regula, dar daca ei tin foarte mult la o chestie pana la urma si de orgoliu, zic eu, probabil ca va mai dura", a precizat atunci Victor Ponta, citat de Mediafax.

Va tinem la curent cu modificarile care se vor concretiza cu privire la aceasta situatie.

sursa: Mediafax




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii 2014pensii specialepensii speciale pentru grefieripensii spelciale aviatoriindemnizatii pensie

Data aparitiei: 21 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Se vor reintroduce pensiile speciale pentru aviatori, diplomati si grefieri? Nota: 3.42 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]