Cum modificam codul COR in cazul acestui salariat?

24 Februarie 2014
24 Februarie 2014
angajarecod cormodificare cod corcodul cor modificatcum modific codul cor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Analizam situatia unui sef de echipa caruia i s-a intocmit CIM pe postul de sef de echipa, la momentul angajarii. Acesta avea cod COR gresit intrucat nu corespundea domeniului de activitate al firmei. Angajatului i-a fost modificat codul COR, denumirea functiei, atributiile ramanand aceleasi.

Dorim sa stim daca este nevoie de realizarea unui act aditional de modificare a codului COR  si inregistrat in Revisal ca act aditional sau este de ajuns daca efectuam o corectie in Revisal si modificam codul COR?

In cazul salariatilor incadrati incepand cu data de 01.01.2012, angajatorii sunt obligati sa efectueze angajarea acestora in functiile/ocupatiile aprobate prin ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS, si de a inregistra in Revisal si apoi transmite contractele individuale de munca ce contin si aceasta mentiune a functiei/ocupatiei conform COR catre inspectoratele teritoriale de munca in conformitate cu dispozitiile HG 500/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Atentie! Functia reprezinta element al contractului individual de munca, nu codul COR. In situatia in care intervine modificarea functiei pe care a fost angajat salariatul, inclusiv daca atributiile inscrise in CIM vizeaza alte functii din noul COR apreciem ca este necesara incheierea unui act aditional la CIM in lipsa unei stipulatii exprese a legiuitorului ca o asemenea modificare se poate realiza prin actul unilateral al angajatorului.

In cazul in care numai codul COR prevazut in CIM ale salariatilor angajati pana la data de 31.12.2011 nu corespunde noului cod COR aprobat prin Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS, atunci angajatorul poate emite o decizie intemeiata pe acest ordin, decizie prin care va putea modifica codurile COR aferente functiilor salariatilor in cauza.

In concluzie, angajatorul are obligatia mentionarii printre elementele de continut ale contractului individual de munca al salariatului, functia/meseria conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului, potrivit dispozitiilor art.17 alin. (3) lit. d) coroborat cu alin. (4) din Codul muncii, republicat.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]