Sfatul nostru este sa evitati amenzi usturatoare si sa folositi cat mai rapid Noul COR. De aceea va oferim lucrarea Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania 2019 >>>
"O societate cu salarati incadrati ca soferi autocamion/ masina de mare tonaj trebuie sa le modifice prin act aditional noua redenumire a functiei actualizata recent in codul COR - conducator auto transport rutier de marfuri sau raman la fel ca inainte sa se faca redenumirea si doar noile angajari se vor face pe noua redenumire a ocupatiei cu mentinerea aceluiasi cod COR? Problema se va pune In programul Revisal ca nu este modificata aceasta redenumire in conducator auto transport rutier de marfuri!"
Intr-adevar, prin Ordinul 635 din 7 martie 2019 s-a modificat Ordinul 1832/856/2011 facandu-se o redenumire a unora dintre codurile COR.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Astfel, sofer autobuz devine conducator auto transport rutier de persoane si pastreaza acelasi cod 833101 in grupa de bază 8331 Soferi de autobuze si tramvaie, iar sofer autocamion/masina de mare tonaj devine conducator auto transport rutier de marfuri ce pastreaza acelasi cod 833201 in grupa de baza 8332 Soferi de autocamioane si masini de mare tonaj.
ATENTIE!
In cazul in care aveti salariati incadrati incepand cu data de 07.03.2019, sunteti obligat sa faceti angajarea acestora in functiile/ocupatiile aprobate prin Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS, astfel cum acesta a fost modificat si sa inregistrati in Revisal si sa transmiteti contractele individuale de munca ce contin si aceasta mentiune a functiei/ocupatiei conform COR catre inspectoratele teritoriale de munca in conformitate cu dispozitiile HG 905/2017.
Functia reprezinta element al contractului individual de munca. In situatia in care intervine modificarea functiei pe care a fost angajat salariatul, inclusiv daca atributiile inscrise in CIM vizeaza alte functii din noul COR apreciem ca atunci este necesara incheierea unui act aditional la CIM in lipsa unei stipulatii exprese a legiuitorului ca o asemenea modificare se poate realiza prin actul unilateral al angajatorului.
Actul aditional are in vedere modificarea unui element constitutiv al contractului individual de munca, iar in contract desi se modifica denumirea functiei, atributiile postului raman aceleasi.
Modificarea functiei/ocupatiei conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania face obiectul incheierii uni act aditional la contractul individual de munca, atat conform art. 17 alin. (3) lit. d) din Codul muncii cat si conform art. 3 alin. (2) lit. d) din HG 905/2017, apreciem ca in speta nu se modifica atributiile postului ci este numai o modificare de denumire a postului neavand implicatii asupra modificarii functiei ci doar asupra denumirii acesteia.
Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>