PSI: Care sunt tipurile de controale si cum sunt planificate?

05 Aprilie 2013
05 Aprilie 2013
SSM si PSItipuri de controaleplanificare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectiile judetene executa trei tipuri de controale si anume:

1) Controlul de fond este activitatea prin care se verifica modul de aplicare a prevederilor legale privind apararea impotriva incendiilor si protectia civila, precum si respectarea normelor specifice la proiectarea, executarea, receptia, autorizarea, exploatarea si postutilizarea constructiilor (instalatiilor, amenajarilor) de la institutii publice, operatori economici si localitati.

2) Controlul tematic este activitatea prin care se verifica o latura a activitatii de prevenire sau o categorie de obiective.

3) Controlul colectiv este activitatea desfasurata impreuna cu alte organisme si institutii abilitate prin lege sa execute controale.

Planificarea controalelor se va realiza astfel incât sa fie cuprinse intr-o perioada stabilita de sefii serviciilor din inspectiile judetene, dar nu mai mare de 5 ani, toate constructiile, instalatiile si amenajarile existente in zona de competenta.

La planificarea controalelor se va acorda prioritate institutiilor, amenajarilor, spatiilor publice, precum si operatorilor economici care desfasoara activitati ce prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase.

Se va evita controlul in fiecare an al acelorasi obiective, daca nu sunt incluse in precizarile Inspectiei de Prevenire sau daca nu s-au constatat nereguli referitoare la masurile de securitate la incendiu cu prilejul controalelor desfasurate anterior. La obiectivele la care se constata, insa, nereguli majore privind apararea impotriva incendiilor se mareste frecventa controalelor pâna la solutionarea problemelor.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]