Robotii, noua forta de munca mai ieftina decat chinezii care asambleaza iPhone

Applechineziforta de muncarobotiasamblare iPhone
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca pe piata mondiala, chinezii reprezinta in continuare o forta de munca foarte ieftina, compania responsabila pentru asamblarea iPad2 si iPhone a decis ca exista o alternativa chiar mai economica: inlocuirea chinezilor cu roboti. Astfel, toti muncitorii de la  fabrica Foxconn din Shenzhen, una dintre cele mai moderne din China, vor fi inlocuiti cu roboti, in incercarea companiei de a reduce cheltuielile.

In consecinta, compania are in plan ca in urmatorii trei ani sa implementeze un sistem care implica peste un milion de roboti. Acestia urmeaza sa execute sarcini simple pe linia de asamblare. Astfel de operatiuni, precum sudura sau asamblarea, sunt inca efectuate in prezent de catre muncitorii chinezi.

Terry Gou, presedintele companiei, a mentionat ca in acest moment a fost deja demarata folosirea a peste 10.000 de roboti. Sunt insa asteptati in perioada urmatoare peste 300.000 de astfel de roboti care ar trebui sa poata fi folositi deja anul viitor. Se estimeaza ca pana in 2014 se va ajunge la aproximativ un milion de roboti care vor asambla produsele iPad2 si iPhone.

Presa a luat in vizor aceasta companie dupa ce au fost inregistrate mai multe cazuri de sinucidere in randul muncitorilor, ceea ce a dus la indoieli in ceea ce priveste asigurarea conditiilor optime de lucru. In prezent, pentru compania Foxconn lucreaza circa 1,2 milioane de muncitori, aceasta fiind considerata unul dintre cei mai mari producatori de componente de calculator din lume, avand in portofoliu clienti precum, Apple, Sony sau HP.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Applechineziforta de muncarobotiasamblare iPhone

Data aparitiei: 03 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Robotii, noua forta de munca mai ieftina decat chinezii care asambleaza iPhone Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]