legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

In caz de faliment bancar, de unde ne primim banii?

20 Iulie 2011
20 Iulie 2011
falimentdespagubiredepozit bancar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sumele detinute de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar la jumatatea acestui an erau de 2,1 miliarde de lei (circa 500 milioane de euro), bani care ar putea fi folositi pentru despagubirea clientilor in situatia in care o banca ar intra in faliment.

Astfel, sumele cuprinse in rezervele fondului la jumatatea anului, insumeaza 1,6% din valoarea depozitelor garantate, aflandu-se in crestere fata de procentul de 1,2% inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta rata asigura Fondului de Garantare un loc in cadrul schemelor de garantare a depozitelor din Uniunea Europeana cu cele mai mari grade de acoperire a expunerii.

Potrivit analistilor, situatia din prezent difera foarte mult de cea de acum 10 ani cand o astfel de notiune a fondului de garantare era departe de a fi implinita. Mai mult decat atat, nici legislatia pentru garantare nu era inca intocmita.

Primele schimbari vizibile in acest sens au fost reprezentate de realizarea de catre Guvern a fondului de despagubire pentru deponenti. Daca inainte aceste sume erau foarte mici, plafonul de garantare de astazi este foarte mare, fapt care demonstreaza imbunatatirea situatiei din trecut.

Fondul de Garantare are in vedere atat depozitele firmelor mici si mijlocii, cat si pe cele ale populatiei la bancile locale. Exceptie fac cele care isi desfasoara activitatea in regim de sucursala, in limita a 100.000 euro. Pentru depozitele mai mari, a fost creat fondul pentru despagubirea persoanelor prejudiciate in cursul administrarii speciale.
NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]