In caz de faliment bancar, de unde ne primim banii?

falimentdespagubiredepozit bancar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sumele detinute de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar la jumatatea acestui an erau de 2,1 miliarde de lei (circa 500 milioane de euro), bani care ar putea fi folositi pentru despagubirea clientilor in situatia in care o banca ar intra in faliment.

Astfel, sumele cuprinse in rezervele fondului la jumatatea anului, insumeaza 1,6% din valoarea depozitelor garantate, aflandu-se in crestere fata de procentul de 1,2% inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta rata asigura Fondului de Garantare un loc in cadrul schemelor de garantare a depozitelor din Uniunea Europeana cu cele mai mari grade de acoperire a expunerii.

Potrivit analistilor, situatia din prezent difera foarte mult de cea de acum 10 ani cand o astfel de notiune a fondului de garantare era departe de a fi implinita. Mai mult decat atat, nici legislatia pentru garantare nu era inca intocmita.

Primele schimbari vizibile in acest sens au fost reprezentate de realizarea de catre Guvern a fondului de despagubire pentru deponenti. Daca inainte aceste sume erau foarte mici, plafonul de garantare de astazi este foarte mare, fapt care demonstreaza imbunatatirea situatiei din trecut.

Fondul de Garantare are in vedere atat depozitele firmelor mici si mijlocii, cat si pe cele ale populatiei la bancile locale. Exceptie fac cele care isi desfasoara activitatea in regim de sucursala, in limita a 100.000 euro. Pentru depozitele mai mari, a fost creat fondul pentru despagubirea persoanelor prejudiciate in cursul administrarii speciale.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
falimentdespagubiredepozit bancar

Data aparitiei: 20 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In caz de faliment bancar, de unde ne primim banii? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]