Macelar. Conditii de angajare

01 Iunie 2011
01 Iunie 2011
COR741103macelarformare profesionala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In nomenclatorul COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) ocupatia de macelar are codul 741103 si face parte din grupa de baza 7411 – Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si a pestelui, grupa majora 7- Mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor.

Potrivit COR, macelarii taie animalele pe linie, in banda; transeaza, dezoseaza si sorteaza carnea pe calitati; conserva carnea prin sarare, uscare, frig sau fum; pregatesc si ambaleaza carnea si produsele derivate pentru vanzare.

La fel ca si in cazul celorlalte ocupatii din grupa 7, ocupatia de macelar necesita cunostinte profesionale care se dobandesc in scoli profesionale, licee industriale sau cursuri de calificare.

La angajarea in munca, cerintele necesare ocuparii unui post se stabilesc de angajator tinand seama de prevederile Clasificarii ocupatiilor din Romania, precum si de alte acte normative cu caracter special prin care se stabilesc cerintele minime de studii pentru ocuparea unor functii.

In cazul de fata, persoana care solicita angajarea are un certificat eliberat de un furnizor de formare profesionala (Institutul pentru chimia alimentara - Laboratorul pt. Chimia si Tehnologia Produselor din Carne), care atesta absolvirea unor cursuri de instruire teoretica si practica in specializarea Tehnologii clasice si moderne pentru transarea carnii.

In aceste conditii, persoana in cauza poate fi angajata in unitate pe postul de macelar, prin incheierea unui contract individual de munca.

In scopul unei bune adaptari a salariatului la cerintele postului, angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in conformitate cu prevederile OG 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor. In baza acestor cursuri, angajatorii elibereaza certificate de absolvire recunoscute in cadrul unitatii respective

De asemenea, angajatorii pot finanta din fonduri proprii participarea  salariatilor la programe de formare profesionala organizate de furnizorii de formare profesionala, finalizate prin certificate de calificare sau de absolvire cu recunoastere nationala.


ARTICOLE SIMILARE

Macelar. Conditii de angajare

Mai multe articole despre 741103

 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]