Securitatea muncii si relatiile dintre oameni

21 Martie 2011
21 Martie 2011
securitatea munciirelatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Relatiile noastre cu ceilalti oameni ne influenteaza in mod dramatic gandurile, atitudinile si faptele.
 
V-ati intrebat vreodata cat timp consumam, zilnic, pentru a obtine aprobarea celorlalti? Desigur, uneori incercam sa evitam dezprobarea celuilalt, fie el parinte, sot, coordonator la locul de munca sau sef de departament. Cu toate acestea, nu ne simtim la fel de bine - sau de "liberi" - cand muncim pentru a evita greselile sau dezaprobarea, ca atunci cand muncim pentru a obtine succesul sau aprobarea celorlalti.

Vi s-a intamplat vreodata sa urmati un ordin la locul de munca, desi stiati ca acest lucru va pune pe dvs. sau pe ceilalti in pericol si daca ceva ar merge prost nu ar fi vina dvs., nu-i asa? Tocmai ati respectat ordinele unui superior. Exact ca atunci cand, copii fiind, faceam vreo boacana si spuneam repede: "Nu e vina mea, el mi-a zis sa fac asta!"

Conformitatea si supunerea in fata autoritatii sunt doua fenomene sociale extrem de puternice, care ne ajuta sa intelegem responsabilitatea individuala sau de grup in asumarea unui comportament riscant la locul de munca si in producerea accidentelor de munca.

A spune "Am facut ceea ce faceau toti ceilalti" reflecta conformitatea sociala, iar "Am facut ceea ce mi s-a cerut" reflecta supunerea in fata autoritatii. Oamenii isi asuma riscuri la locul de munca pentru ca toti ceilalti fac la fel sau pentru ca, uneori, urmeaza orbeste ceea ce li se cere.

Matei Iovan

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]