CNPP: peste 2.800 de decizii privind recalcularea pensiilor urmeaza a fi revizuite

Isabela Alexe
Isabela Alexe
04 Septembrie 2024
04 Septembrie 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
decizii recalculare pensiinoua lege a pensiilor 2024
CNPP: peste 2.800 de decizii privind recalcularea pensiilor urmeaza a fi revizuite
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca, potrivit oficialilor, un numar de 62.600 cereri de revizuire a deciziilor de recalculare a pensiilor au fost depuse la casele teritoriale de pensii, iar 2.853 de decizii urmeaza a fi revizuite in cel mai scurt timp, adica 0,062% din totalul celor trimise pensionarilor.

Aceste declaratii au fost facute marti (n.n. 4 septembrie), de catre presedintele Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres:

"Deci avem la nivel national 49.000 de audiente acordate de catre conducerea Caselor teritoriale de pensii pentru clarificari asupra deciziilor de recalculare. Pe langa aceste audiente, mai avem cereri de revizuire sau cereri de recalculare transmise in format letric, cat si in format electronic la Casele Teritoriale de Pensie, in numar de 13.600. Deci avem un numar de 62.600 de cereri pe care le-am avut fie prin audienta, fie prin cale electronica pe care le-am primit in aceasta perioada din partea pensionarilor. 

Procedura de pensionare care se aplica de la 1 septembrie 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor? Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 septembrie 2024 – Noua lege a pensiilor. Ghid practic, detalii AICI >>>

Din aceste 62.600 avem un numar de 2.853 de decizii de recalculare care colegii mei le-au analizat, urmeaza a fi revizuite in cel mai scurt timp posibil. Este un procent de 0,062% la nivel national din numarul total de decizii de recalculare care au fost trimise catre toti pensionarii din sistemul public. Este un procent foarte mic", a concluzionat Baciu.

Concret, este vorba de niste erori materiale care s-au facut in diverse judete in tara si care vor fi revizuite astfel incat pensionarii sa-si primeasca drepturile care li se cuvin in baza noii legi a pensiilor, respectiv 360/2023.
 

Termenul de contestare a deciziei de recalculare a pensiei


Referitor la termenul de contestare, acesta este de 45 de zile de la momentul in care decizia a fost primita de catre pensionar:

"Noi am facut deciziile, va spun din capul locului, nu pentru a fi contestate. Am incredere in colegii mei, am incredere in profesionalismul colegilor mei ca aceste decizii au fost corect facute. Avem acest procent de 0,062%. Este vorba de niste erori materiale. Zic eu ca sunt normale si firesti la volumul de munca care a fost in aceasta perioada. Credeti-ma ca in casele de pensii au fost zile cand s-a lucrat si pana la miezul noptii si la aceste erori materiale noi spunem ca vom veni cu o solutie si in perioada imediat urmatoare, noi vrem ca in aceasta luna sa le solutionam pe toate pe care le-am depistat. E posibil sa mai fie. Noi avem si control intern in cadrul fiecarei case teritoriale de pensii, iar aceste erori, daca noi le depistam, le facem automat din oficiu, nu mai trebuie sa mai vina cineva sa ne sesizeze", a mai adaugat Daniel Baciu.

In prezent se afla in Parlament, pentru votul final, majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 lei.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la controalele ITM!

Descarcati GRATUIT raportul

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca + Regulamentul Intern"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca + Regulamentul Intern

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca + Regulamentul Intern”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca + Regulamentul Intern"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]