Peste 30.000 de pensii recalculate au fost puse in plata. Ce a mai anuntat ministrul Muncii

pensii recalculate 2019pensii recalculateministrul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru pensionari, in contextul in care mai bine de 30.000 de pensii au fost recalculate si puse in plata, a anuntat recent ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai. Asa se face ca din cele 33.000 de pensii care necesita aceasta operatiune, 30.000 au fost deja platite, anuntul ministrul.


Budai a mai precizat ca nu este adevarat ca nu sunt bani pentru pensii, iar in momentul de fata pensionarii au primit deja banii, ca urmare a recalcularii:


"In primul rand, vreau sa le spun tuturor sa nu ia in seama nicio declaratie alarmanta ca nu sunt bani de pensii, cum ca nu avem prevazut in buget acest bani sau ca banii de majorari nu se vor acorda.. (...) Suntem in situatia in care peste 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, in medie 30.000 vor fi puse in plata. Cu siguranta ca acum majoritatea pensionarilor, din acesti 30.000, au primit acasa diferentele de bani”, a spus ministrul Muncii si Justitiei Sociale Marius Budai, conform Mediafax.


Ministrul a mai precizat ca se va continua recalcularea pensiilor si se va tine cont si de majorarea cu 15% a punctului de pensie, care va intra in vigoare de la 1 septembrie 2019.


Ba mai mult decat atat, ministrul a tinut sa precizeze ca exista chiar un excedent pentru plata pensiilor si a explicat si care sunt sursele acestui excendent:

”Suntem in situatia in care pentru prima oara in istoria Romania estimarea este de a avea un excedent la sfarsitul anului pe plata pensiilor (...) dupa transferul contributiilor de la angajator la angajat (....). Ulterior, prin cresterea masei salariale, prin peste 230.000 de noi contracte de munca, in acesti doi ani, 2017 si 2018, a crescut si masa salariala, prin cresterea salariului mediu pe tara, prin diversificarea lui pentru studii medii (...). Aceste masuri nu au dus la nimic altceva decat la incasari mai mari in bugetul asigurarilor sociale”, a mai mentionat Budai.

Va reamintim ca valoarea punctului de pensie se mentine la 1.100 lei si, incepand cu 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 15% si este de 1.265 lei (art. 31 din O.U.G. nr. 114/2018).



de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii recalculate 2019pensii recalculateministrul muncii

Data aparitiei: 22 Aprilie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 30.000 de pensii recalculate au fost puse in plata. Ce a mai anuntat ministrul Muncii Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]