Romania ofera forta de munca la jumatate de pret fata de occidentali

disponibilizarireduceri salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Criza financiara i-a readus pe angajatii romani „cu picioarele pe pamant”. In perioada care a precedat inceperea recesiunii economice Romania nu mai reprezenta o tara foarte atractiva pentru investitorii straini, din cel putin doua motive: preturile ridicate din domeniul imobiliar si salariile tot mai mari cerute de romanii pe care doreau sa-i angajeze.

Au trecut de atunci aproape trei ani, perioada in care disponibilizarile si reducerile salariale au fost la ordinea zilei. Pretentiile de odinioara s-au taiat, romanul fiind din nou dispus sa munceasca mult pe bani putini.

In acesti termeni s-ar putea traduce rezultatele unui studiu care arata ca cheltuielile cu un angajat roman sunt cu 50% mai mici decat ale unui angajat din Europa de Vest, iar rentabilitatea medie a capitalului uman este cu 30% mai mare in Romania decat in Occident, fiind situata la acelasi nivel cu cea din Statele Unite.

„Totusi acest lucru nu trebuie inteles drept dovada unui nivel mai ridicat de productivitate in Romania, fiind mai degraba rezultatul costurilor salariale mai reduse", a explicat Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania.

In 2010, companiile din domeniul bunurilor de consum au raportat cel mai scazut nivel al veniturilor per angajat, iar industria telecomunicatiilor si a tehnologiei a inregistrat cele mai mari venituri per angajat.

"Este imperativ pentru companii sa inceapa sa se preocupe inca de pe acum de loialitatea angajatilor pentru a preveni o eventuala hemoragie de talente odata ce conditiile de pe piata muncii se intorc in favoarea angajatilor din nou", a declarat Peter de Ruiter.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
disponibilizarireduceri salariale

Data aparitiei: 02 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romania ofera forta de munca la jumatate de pret fata de occidentali Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]