Romania ofera forta de munca la jumatate de pret fata de occidentali

02 Februarie 2011
02 Februarie 2011
disponibilizarireduceri salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Criza financiara i-a readus pe angajatii romani „cu picioarele pe pamant”. In perioada care a precedat inceperea recesiunii economice Romania nu mai reprezenta o tara foarte atractiva pentru investitorii straini, din cel putin doua motive: preturile ridicate din domeniul imobiliar si salariile tot mai mari cerute de romanii pe care doreau sa-i angajeze.

Au trecut de atunci aproape trei ani, perioada in care disponibilizarile si reducerile salariale au fost la ordinea zilei. Pretentiile de odinioara s-au taiat, romanul fiind din nou dispus sa munceasca mult pe bani putini.

In acesti termeni s-ar putea traduce rezultatele unui studiu care arata ca cheltuielile cu un angajat roman sunt cu 50% mai mici decat ale unui angajat din Europa de Vest, iar rentabilitatea medie a capitalului uman este cu 30% mai mare in Romania decat in Occident, fiind situata la acelasi nivel cu cea din Statele Unite.

„Totusi acest lucru nu trebuie inteles drept dovada unui nivel mai ridicat de productivitate in Romania, fiind mai degraba rezultatul costurilor salariale mai reduse", a explicat Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania.

In 2010, companiile din domeniul bunurilor de consum au raportat cel mai scazut nivel al veniturilor per angajat, iar industria telecomunicatiilor si a tehnologiei a inregistrat cele mai mari venituri per angajat.

"Este imperativ pentru companii sa inceapa sa se preocupe inca de pe acum de loialitatea angajatilor pentru a preveni o eventuala hemoragie de talente odata ce conditiile de pe piata muncii se intorc in favoarea angajatilor din nou", a declarat Peter de Ruiter.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]