CNS Cartel ALFA propune cresterea salariilor bugetarilor in paralel cu cea a salariului minim pe economie

Cartel ALFAsalarii bugetaricrestere salariitratat bugetar european
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" a transmis parlamentarilor o scrisoare deschisa in care se mentioneaza ca masura propusa de Presedinte Romaniei referitoare la majorarea salariilor bugetarilor face o grava discriminare intre mediul privat si cel bugetar, in conditiile in care recuperarea salariala promisa bugetarilor nu este asociata cu o crestere a salariului minim garantat in plata (pana la cel putin 850 de lei), salariu de care beneficiaza un numar foarte mare de lucratori din ambele sectoare. in plus, aceasta decizie contravine o incalcare a prevederilor referitoare la principiile muncii decente, consfintite de Constitutie.

Cresterea salariului minim este necesara in conditiile si mediul privat a fost grav afectat de derapajele economice si de proasta gestiune a economiei romanesti, salariatii din acest sector au cunoscut la randul lor reduceri salariale, majoritate a lucratorilor primind doar salariul minim pe economie.

Un al doilea aspect tratat in scrisoare adresata Parlamentului Romaniei se refera la Tratatul Bugetar European care in opinia CNS nu ar trebui adoptat, asa cum a cerut imperativ presedintele, intrucat nu este un tratat Fiscal, ceea ce ar fi fost de dorit pentru ca ar fi implicat eliminarea derapajelor din economie.

Adoptarea acestui document va avea ca rezultat aruncarea Romaniei intr-o noua perioada de recesiune, obligand Guvernul la noi taieri bugetare in domeniul politicilor sociale. Tratatul implica "deficit bugetar foarte mic, deci pentru pastrarea unui volum minimal de investitii inseamna politici sociale restrictionate la minimum - adica mai putine medicamente, coplata mai mare pentru asistenta medicala, plata pentru educatie, pensii mai mici si ajutoare sociale mai putine si in suma mai mica", se subliniaza in scrisoare.

De asemenea, aplicarea Tratatului Bugetar European va conduce la blocarea investitiilor la un nivel insuficient pentru a obtine cresterea economica sperata, pentru ca bugetul va avea mult mai putini bani si datorita blocarii programelor europene, pentru care bugetul de stat nu va mai avea fonduri pentru cofinantare.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Cartel ALFAsalarii bugetaricrestere salariitratat bugetar european

Data aparitiei: 12 Martie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CNS Cartel ALFA propune cresterea salariilor bugetarilor in paralel cu cea a salariului minim pe economie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]