Propunerile ministrului Muncii pentru majorarea alocatiilor. Etape concrete

majorare alocatii 2020crestere alocatii 2020ministrul muncii violeta alexandru
Propunerile ministrului Muncii pentru majorarea alocatiilor. Etape concrete
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La jumatatea saptamanii in curs, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru,  a precizat ca a propus Guvernului un proiect de Ordonanta referitor la majorarea alocatiilor pentru copii, acestea urmand sa fie dublate dupa un calendar ce are anumite etape.
 
"In sedinta de Guvern de astazi, in prima lectura, am propus proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocatiile de stat pentru copii, prin aceasta propunere Guvernul practic dubland alocatiile dupa un calendar care are anumite etape. Prima marire va fi in septembrie (de 20% - n. r.), aferenta lunii august. Practic, cei care vor urmari incasarea acestei alocatii pentru luna august vor vedea in septembrie, dupa caz. Daca au optat pentru a le primi pe card, vor primi imediat dupa 8 septembrie, iar daca le primesc in numerar, dupa a doua jumatate a lunii, conform calendarului obisnuit al incasarii alocatiilor, urmand sa gaseasca o crestere care atinge 185 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani, respectiv 369 de lei pentru copii intre 0 si 2 ani si copii cu dizabilitati intre zero si 18 ani", a explicat Violeta Alexandru, la finalul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, conform ministrului, urmatoarele etape de crestere vor fi cate doua pentru 2021, in prima parte a anului, in februarie, aferent lunii ianuarie, tot in procent de 20%, "ca si cel pe care il aplicam acum, in aceasta jumatate de an", respectiv o alta in august, tot de 20%. Cresterea va fi similara si in 2022, respectiv la inceputul anului si in august, pentru iulie.
 
"Astfel, la finalul lui 2022, vom avea o crestere a alocatiilor de 300 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani, respectiv de 600 de lei pentru copii intre zero si 2 ani si pentru copii cu dizabilitati intre zero si 18 ani. Aceasta este propunerea pe care am adresat-o Cabinetului, o propunere care are in vedere, atat dorinta legiuitorului si decizia Curtii Constitutionale, cat si posibilitatile pe care bugetul azi, marcat de aceasta pandemie, care a avut un efect direct in economie, le poate sustine, respectiv o crestere care sa poata sa fie sustinuta in bugetele pentru anul viitor si respectiv pentru 2022", a explicat Violeta Alexandru. 
 
Ministrul Muncii a precizat, totodata, ca hotararea a fost luata impreuna cu colegii de Guvern, cu ministrul Finantelor, cu care a avut mai multe discutii privind posibilitatile pe care bugetul le are in acest moment pentru majorarea alocatiilor, respectiv cu ministrul Justitiei, pentru a armoniza decizia Curtii Constitutionale si legea votata de Parlament.
 
"As vrea sa reamintesc ca toate maririle de alocatii din ultimii ani au fost facute ca urmare a initiativelor PNL. in 2015, alocatia s-a dublat de la 42 de lei la 84 de lei, in 2019 a crescut de la 84 la 150 de lei. Mergem pe aceeasi linie pe care PNL a urmat-o in acesti ani, de crestere a alocatiilor", a  spus ministrul Muncii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare alocatii 2020crestere alocatii 2020ministrul muncii violeta alexandru

Data aparitiei: 30 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Propunerile ministrului Muncii pentru majorarea alocatiilor. Etape concrete Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]