Pensiile ar putea creste cu 10%. Ce se intampla cu alocatiile?

majorare pensiicrestere pensii 1 septembrie 2020majorare alocatii 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a prezentat unele dintre propunerile sale privind cresterea pensiilor, explicand si in ce masura va fi posibila majorarea alocatiilor in acest an. 
 
"Stiu ca este nevoie sa crestem pensiile, dar vreau sa facem asta in contextul in care am spus ca vrem sa alocam mai multi bani pentru investitii. N-are sens sa vorbim despre cresterea pensiilor fara sa vorbim de o economie care creste, care produce, care are de unde sa plateasca pensii, salarii si alocatii. Noi am reusit sa ne finantam si sa avem increderea investitorilor straini tocmai ca am fost precauti si ca am reusit sa administram responsabil finantele tarii. Propunerea mea este de 10% (cresterea pentru pensii - n. r.), ca sa avem bani si pentru alocatii si pentru investitii. Daca nu facem asa si mergem pe directie populista, nu vom avea bani nici de investitii, nici de de altceva. Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile in plus pentru pensii, in ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O crestere cu 10% a pensiilor anul acesta inseamna un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta inseamna sa gasim un punct procentual anul viitor la cheltuieli", a afirmat Citu, la Digi 24, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, acesta a oferit explicatii cu privire la contextul actual in care se va face o majorare a alocatiilor. 
 
"La alocatii, lucrurile sunt mai complicate. Va fi si acolo o crestere, dar trebuie sa intelegem ca aceste sume nu au fost incluse in bugetul anului acesta. Sunt de acord ca trebuie sa crestem si acolo alocatiile, dar, repet, facem acest lucru intr-un moment de criza economica globala", a explicat Florin Citu
 
Conform aceleiasi surse, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, preciza la inceputul lunii mai ca "intentia noastra este sa gasim toate solutiile prin care sa se revina intr-un parametru de normalitate in ceea ce priveste cuantumul pensiilor si criteriile pe baza carora ele trebuie stabilite, mai exact pensiile trebuie sa fie acordate pe criteriul contributivitatii".
 
In ce priveste posibila majorare a pensiilor cu 40% in acest an de la 1 septembrie, conform reglementarilor actuale,  ministrul Muncii a explicat, la acel moment, ca ministrul Finantelor trebuie sa prezinte mai intai situatia incasarilor la buget.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare pensiicrestere pensii 1 septembrie 2020majorare alocatii 2020

Data aparitiei: 30 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile ar putea creste cu 10%. Ce se intampla cu alocatiile? Nota: 3 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]