Ministerul Muncii conecteaza bazele de date intre institutiile din subordine

baze de date ministerul munciiconectare baze de date institutii publiceministrul muncii violeta alexandru
Ministerul Muncii conecteaza bazele de date intre institutiile din subordine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, a semnat un ordin prin care se permite conectarea bazelor de date intre institutiile coordinate de Ministerul Muncii. 
 
"Singura sansa pe care o are Romania in continuare este sa foloseasca digitalizarea pentru modernizarea institutiilor, pentru modul in care li se livreaza oamenilor servicii, inclusiv pentru relatiile de munca. Cumva te doare sa vezi ca dintr-o pandemie ne ducem catre o discutie pe care trebuia sa o avem cu multi ani in urma, independent de ceea ce s-a intamplat anul acesta. Nu s-au facut mai deloc pasi. S-a discutat mult, dar in concret nu s-a facut mai nimic in zona digitalizarii si de aceea trebuie sa recuperam un decalaj pe care il avem fata de alte tari. Eu nu spun ca sunt perfecta. Sunt departe a fi multumita de modul in care functioneaza toate rotitele, dar am facut niste pasi pentru conectarea bazelor de date intre institutiile pe care le coordonez. Ne trebuie o compatibilizare a bazelor de date, in mod evident. 
 
Dupa ce am ascultat milioane de "nu se poate !", am semnat un ordin de ministru constienta ca o sa am niste dificultati tehnice in aplicare. Intre bazele de date ale institutiilor, indiferent de milioanele de blocaje tehnice, trebuie sa existe o compatibilizare. Degeaba ne lamentam, ne plângem cum nu se poate. Stim cu totii ca este greu, dar important este sa fortezi institutiile sa faca eforturi si sa aduca aceste baze de date impreuna", a anuntat ministrul intr-o conferinta de specialitate, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul a atras atentia ca acest process trebuie continuat de urmatorul ministru al Muncii, explicand si modificarile actuale:
"Prin ordinul pe care l-am semnat am cerut Inspectiei Muncii, care gestioneaza Revisal, sa permita AJOFM-urilor care faceau plati sa intre in sistem si sa-si ia singure informatiile legate de angajati. Nu sa ceara si ITM si Inspectia Muncii, sa trimita un raport... La fel si pentru AJPIS, pentru baza de date a Inspectiei Muncii. Toata lumea tine acest discurs despre simplificarea vietii omului ca sa nu mai alerge de la o institutie la alta, dar cand ajungi la pus in aplicare putini ramân pe pozitii. Mai departe, planul trebuie sa fie, pentru ministrul Muncii care va gestiona urmatorul mandat, sa conecteze bazele de date ale Ministerului Muncii cu ANAF. Informatiile trebuie sa circule si din partea financiara catre zona de pensii, de calcule pe contributii ca sa nu mai fie neconcordante intre informatiile primite dintr-o parte in alta”.
 
In plus, ministrul Alexandru a amintit ca are in plan sa evalueze si situatia privind derularea programelor de formare profesionala in mediul online.
 
"Ce am mai facut in aceasta perioada este sa sparg putin gheata si in ceea ce priveste programele de formare profesionala. Mai stau putin si o sa evaluez care a fost impactul unui alt ordin pe care l-am dat si care permite desfasurarea de astfel de programe in mediul online, sigur cu anumite exceptii. Nu poti sa fii bucatar, de pilda, si sa inveti in online, trebuie sa urmezi si niste cursuri practice sa poti sa deprinzi abilitatile necesare. Dar acolo unde competentele digitale sunt suficiente pentru a putea acumula cunostinte, am vrut sa sparg si aici barierele si urmeaza sa evaluez care a fost pana la urma rezultatul.

Ma tem ca, in fapt, inca exista retinere din partea furnizorilor de servicii in aceasta privinta de a se angaja in acest proces de modernizare, inclusiv in componenta online. N-am crezut ca s-a ajuns la povesti cum ca as fi eu in spatele unor afaceri. N-am crezut ca exista atâta rezistenta cu privire la posibilitatea, nu obligatia, pe care vreau sa o creez pentru digitalizarea relatiilor de munca, pentru semnarea contractelor de munca folosind semnatura electronica avansata, calificata, dupa caz. Nu mi-am putut imagina ca fata de declaratiile pe care le facem in spatiul public, pot sa am atât de multa rezistenta la acest simplu pas, inclusiv din partea mediului privat, de a permite ca in domeniul relatiilor de munca sa se foloseasca tehnologia", a explicat Violeta Alexandru.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
baze de date ministerul munciiconectare baze de date institutii publiceministrul muncii violeta alexandru

Data aparitiei: 06 Noiembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii conecteaza bazele de date intre institutiile din subordine Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]