Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Masurile suplimentare pe care trebuie sa le ia restaurantele si hotelurile pentru a evita AMENZILE

horeca controlreprezentanti itm restaurantemasuri preventie restaurante localuriministrul muncii violeta alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a facut in acest weekend o vizita pe litoralul romanesc alaturi de reprezentanti ai ITM pentru a observa in ce masura se respecta regulile privind prevenirea si protectia impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2. 
 
"Agentii economici trebuie sa se implice mai mult pentru a preveni cresterea numarului de cazuri de infectie cu Covid. Guvernul a facut dovada ca este alaturi de agentii economici. Totusi, cei care administreaza cluburi, restaurante, terase, centre comerciale sa considere guvernul un partener asa cum si noi ii consideram pe dansii. Avem nevoie sa se implice mai mult si sa ia mult mai multe masuri de organizare a localurilor pentru a evita orice situatie de imbolnavire", a declarat duminica, la Constanta, Violeta Alexandru, potrivit Digi24.
 
Printre primele concluzii se numara faptul ca se fac rezervari in localuri peste numarul optim, mentionand ca acolo unde se fac aglomerari pe spatiul public, se poate apela si la Jandarmerie.
 
"Atunci cand au situatii de aglomerare la intrare trebuie sa apeleze la Jandarmerie, daca persoanele care aglomereaza acest spatiu sunt pe domeniul public. Atunci cand vad o aglomeratie la intrare, pe langa faptul ca trebuie sa trateze putin mai serios obligatia de a crea culoare de acces, trebuie sa apeleze la Jandarmerie si sa colaboreze cu institutiile pentru a putea organiza spatiul respectiv. M-a surprins ca era creat acest spatiu de asteptare, inteleg ca programarile se fac online sau prin telefon. Concluzia mea preliminara este ca agentii economici trebuie sa fie putin mai atenti la procesul de rezervare de locuri in localuri. Pare ca se preiau rezervari peste numarul optim necesar probabil in ideea in care unii dintre clienti pleaca si elibereaza spatiul si atunci vor sa fie pregatiti sa aiba pe altcineva imediat la intrare pentru a putea ocupa locul. Cert este ca aceasta zona de programare, daca tot o facem si daca tot ne straduim, pentru ca am observat ca se straduiau, niciunul dintre dansii nu mi-a dat impresia ca nu incearca sa se conformeze. Ma refer la localuri de tip terasa si cu zona aceasta intre terasa si spatiu inchis, practic unde se desfacusera geamurile si regimul era semideschis", a subliniat Violeta Alexandru, conform aceleiasi surse.
 
De asemenea, a atras atentia asupra faptului ca nu toti angajatii din HoReCa poarta mastile corect si a indemnat la responsabilitate inclusive din partea clientilor restaurantelor si hotelurilor.
 
"Am observat de asemenea ca pot fi luate masuri suplimentare pentru distantarea meselor. Nu m-am dus cu metrul sa masor. Nu acesta a fost scopul. Avem nevoie sa facem echipa Guvern - agenti economici pentru ca fara aceste masuri suplimentare ma tem ca ne putem astepta la cresterea numarului de cazuri de persoane infectate si asta inseamna inchiderea lor. Nu ne dorim, de aceea i-am si ajutat, de aceea i-am si inteles. A venit momentul sa se implice mai mult si sa-si gestioneze corespunzator activitatea in interior", a subliniat ministrul Muncii.
 
Ministrul a adaugat ca autoritatile nu au ca obiectiv inchiderea localurilor, dar este necesara de mai multa responsabilitate in organizarea spatiilor din industria HoReCa.
 
"Tinta Guvernului nu este sa inchida agentii economici. Tinta noastra este sa le transmitem nevoia pe care o resimtim de a se implica mai mult in organizarea spatiului, de a se organiza de asa maniera incat sa evitam mici scapari. Impresia mea generala a fost ca ei sunt constienti de acest lucru, se vedea ca facusera eforturi, erau zone marcate pe podea astfel incat sa creeze culoare de acces, nu prea se respectau. Justificarea era ca verificasera cu ceva timp in urma. Trebuie facut in continuu.
 
Avem nevoie sa vedem reactia celor din turism, din HoReCa, ca urmare a mesajului pe care il dau. Mai multa responsabilitate", a precizat ministrul Muncii.
 
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
horeca controlreprezentanti itm restaurantemasuri preventie restaurante localuriministrul muncii violeta alexandru

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 13 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Masurile suplimentare pe care trebuie sa le ia restaurantele si hotelurile pentru a evita AMENZILE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru optician - cod COR 731110Intrebare: Ma puteti ajuta cu o fisa de post pentru optician - cod COR 731110?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Salariul de baza lunar brut nu se acorda in functie de numarul zilelor lucratoareIntrebare: In cazul unei firme de constructii, daca un salariat care are salariu de incadrare 3000 lei iar in luna iunie (20 zile lucratoare) salariul brut realizat este de (3000 : 167.333) lei/ ora 160 ore = 2868.53 lei. Este corect 2868.53 lei sau trebuie sa realizeze 3000 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Recrutarea si selectia angajatilor. Trucuri si sfaturi de la specialisti
Descarcati GRATUIT raportul special

"Recrutarea si selectia angajatilor. Trucuri si sfaturi de la specialisti"
 

 


 
Angajarea - pasii catre o recrutare de succes
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Recrutarea si selectia angajatilor. Trucuri si sfaturi de la specialisti"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]