Masurile suplimentare pe care trebuie sa le ia restaurantele si hotelurile pentru a evita AMENZILE

Ioana Pavel
Ioana Pavel
13 Iulie 2020
13 Iulie 2020
Ioana Pavel
Ioana Pavel
horeca controlreprezentanti itm restaurantemasuri preventie restaurante localuriministrul muncii violeta alexandru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a facut in acest weekend o vizita pe litoralul romanesc alaturi de reprezentanti ai ITM pentru a observa in ce masura se respecta regulile privind prevenirea si protectia impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2. 
 
"Agentii economici trebuie sa se implice mai mult pentru a preveni cresterea numarului de cazuri de infectie cu Covid. Guvernul a facut dovada ca este alaturi de agentii economici. Totusi, cei care administreaza cluburi, restaurante, terase, centre comerciale sa considere guvernul un partener asa cum si noi ii consideram pe dansii. Avem nevoie sa se implice mai mult si sa ia mult mai multe masuri de organizare a localurilor pentru a evita orice situatie de imbolnavire", a declarat duminica, la Constanta, Violeta Alexandru, potrivit Digi24.
 
Printre primele concluzii se numara faptul ca se fac rezervari in localuri peste numarul optim, mentionand ca acolo unde se fac aglomerari pe spatiul public, se poate apela si la Jandarmerie.
 
"Atunci cand au situatii de aglomerare la intrare trebuie sa apeleze la Jandarmerie, daca persoanele care aglomereaza acest spatiu sunt pe domeniul public. Atunci cand vad o aglomeratie la intrare, pe langa faptul ca trebuie sa trateze putin mai serios obligatia de a crea culoare de acces, trebuie sa apeleze la Jandarmerie si sa colaboreze cu institutiile pentru a putea organiza spatiul respectiv. M-a surprins ca era creat acest spatiu de asteptare, inteleg ca programarile se fac online sau prin telefon. Concluzia mea preliminara este ca agentii economici trebuie sa fie putin mai atenti la procesul de rezervare de locuri in localuri. Pare ca se preiau rezervari peste numarul optim necesar probabil in ideea in care unii dintre clienti pleaca si elibereaza spatiul si atunci vor sa fie pregatiti sa aiba pe altcineva imediat la intrare pentru a putea ocupa locul. Cert este ca aceasta zona de programare, daca tot o facem si daca tot ne straduim, pentru ca am observat ca se straduiau, niciunul dintre dansii nu mi-a dat impresia ca nu incearca sa se conformeze. Ma refer la localuri de tip terasa si cu zona aceasta intre terasa si spatiu inchis, practic unde se desfacusera geamurile si regimul era semideschis", a subliniat Violeta Alexandru, conform aceleiasi surse.
 
De asemenea, a atras atentia asupra faptului ca nu toti angajatii din HoReCa poarta mastile corect si a indemnat la responsabilitate inclusive din partea clientilor restaurantelor si hotelurilor.
 
"Am observat de asemenea ca pot fi luate masuri suplimentare pentru distantarea meselor. Nu m-am dus cu metrul sa masor. Nu acesta a fost scopul. Avem nevoie sa facem echipa Guvern - agenti economici pentru ca fara aceste masuri suplimentare ma tem ca ne putem astepta la cresterea numarului de cazuri de persoane infectate si asta inseamna inchiderea lor. Nu ne dorim, de aceea i-am si ajutat, de aceea i-am si inteles. A venit momentul sa se implice mai mult si sa-si gestioneze corespunzator activitatea in interior", a subliniat ministrul Muncii.
 
Ministrul a adaugat ca autoritatile nu au ca obiectiv inchiderea localurilor, dar este necesara de mai multa responsabilitate in organizarea spatiilor din industria HoReCa.
 
"Tinta Guvernului nu este sa inchida agentii economici. Tinta noastra este sa le transmitem nevoia pe care o resimtim de a se implica mai mult in organizarea spatiului, de a se organiza de asa maniera incat sa evitam mici scapari. Impresia mea generala a fost ca ei sunt constienti de acest lucru, se vedea ca facusera eforturi, erau zone marcate pe podea astfel incat sa creeze culoare de acces, nu prea se respectau. Justificarea era ca verificasera cu ceva timp in urma. Trebuie facut in continuu.
 
Avem nevoie sa vedem reactia celor din turism, din HoReCa, ca urmare a mesajului pe care il dau. Mai multa responsabilitate", a precizat ministrul Muncii.
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]