Alocatiile se vor dubla. Majorarea se face pe etape

majorare alocatiicrestere alocatii 2020oug 123/2020alocatii copii 2020
Alocatiile se vor dubla. Majorarea se face pe etape
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a confirmat recent faptul ca alocatiile vor fi majorate, precizand insa ca aceasta crestere se va face pe etape, tinand cont de fondurile de la buget. 
 
"Alocatiile vor fi dublate, asta e promisiunea pe care o fac, dar pe etape. Foarte multe dintre aceste cheltuieli sociale se fac pe etape. in acelasi timp, le spun parlamentarilor care tot voteaza astfel de legi in Romania anului 2020 intr-o criza economica globala sa gaseasca o alta tara in Uniunea Europeana sau in lume care face astfel de eforturi in aceasta perioada, sa creasca alocatii, sa creasca pensii, sa aloce suplimentar pentru sporuri. in Germania, statul intarzie platile catre foarte multe companii care au furnizat echipamente sanitare in perioada de criza din cauza acestor costuri mari si probleme la buget. Poate ca ar trebui ca dintre parlamentari sa mai doneze din venituri sa putem sa avem la buget mai multi bani sa dublam alocatiile. Eventual, cei care au votat sa faca acest efort. Atunci, ar fi un demers credibil, dar sa votezi o lege fara sa dai o sursa de finantare, asta este populism. Arata ce au facut din primul moment socialistii de la PSD. Din primul moment in care au intrat in Opozitie, nu au facut decat sa aprobe pe banda rulanta legi care ar fi aruncat in aer bugetul Romaniei, in 2020, intr-o situatie de criza. Nu mai spun de faptul ca au vrut sa voteze impotriva prelungirii starii de urgenta, in frunte cu presedintele interimar, etern interimar se pare, ceea ce a fost un gest criminal din partea lor", a afirmat Citu, la Digi24, citat de Agerpres.
 
Potrivit ministrului, legea care dubleaza alocatiile in 2020 este neconstitutionala, deoarece a fost votata in Parlament fara sa existe o sursa de finantare.
 
"Nu e vorba ca nu sunt bani (pentru alocatii, n.r.), dar ar trebui sa vorbim despre aceasta lege care a dublat alocatiile in 2020, ca este o lege neconstitutionala, desi nu a atacat-o nimeni la Curtea Constitutionala, pentru ca a trecut prin Parlament fara sa aiba sursa de finantare. Aceasta lege a fost votata prin Parlament, ca si Legea pensiilor, fara sa aiba sursa de finantare. Totusi, chiar in situatia in care ne aflam astazi, cand trecem printr-o criza economica globala, in situatia in care economia a fost inchisa doua luni pentru a-i tine pe romani sanatosi, in care veniturile la buget au scazut, am gasit resurse de a creste alocatiile cu 20%. In acelasi timp, tot in acest an, au fost alocate resurse suplimentare pentru parintii care stau acasa cu copiii si am prelungit aceasta masura si pe perioada vacantei. Dar pentru acest an, eu zic ca efortul de 600 de milioane de lei pentru cresterea alocatiilor cu 20%, sunt bani care nu au fost niciodata in buget, pentru ca legea a fost aprobata fara sursa de finantare", a explicat minstrul Citu, conform sursei amintite. 
 
Camera Deputatilor a respins, miercuri, in calitate de for decizional, Ordonanta 123/2020, care modifica si completeaza art. 3 din Legea 61/1993, in scopul majorarii graduale a cuantumului alocatiei pentru copii.
 
In favoarea respingerii ordonantei au votat 166 de deputati, 63 - impotriva si 29 s-au abtinut.
 
Potrivit OUG 123/2020, majorarea graduala a cuantumului alocatiei pentru copii ar avea loc astfel: "majorarea cu cate 20% din diferenta dintre cuantumul prevazut de Legea nr. 14/2020 si cuantumul acordat in iulie 2020, respectiv dintre 300 lei si 156 lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si dintre 600 de lei si 311 lei pentru copiii cu handicap cu varsta intre 2 si 18 ani, precum si pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani; majorarea se aplica incepand cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 - 2022 de doua ori pe an, de la 1 ianuarie si de la 1 iulie a fiecarui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocatiei cu rata medie a inflatiei anuale". 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare alocatiicrestere alocatii 2020oug 123/2020alocatii copii 2020

Data aparitiei: 20 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Alocatiile se vor dubla. Majorarea se face pe etape Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Alocatiile se vor dubla. Majorarea se face pe etape

Mai multe articole despre oug 123/2020
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]