Ministerul Economiei: Au fost eliberate circa 2.700 de Certificate de Situatie de Urgenta

certificate de situatie de urgentasomaj tehnicplatforma prevenire govcontracte de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La inceputul saptamanii in curs au fost deja eliberate aproximativ 2.700 de Certificate de Situatie de Urgenta, dintre care 1.700 sunt de tip 1 si restul de tip 2, conform anuntului recent facut de ministrul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri, Virgil Popescu.
 
Platforma dedicata certificatelor, activa inca de duminica seara, permite eliberarea de Certificate de Situatie de Urgenta in doua forme: TIP 1 (Albastru) - pentru intreruperea totala sau partiala a activitatii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada starii de urgenta decretate (afectati de Ordonantele Militare); TIP 2 (Galben) - pentru inregistrarea unei diminuari a incasarilor sau veniturilor in luna martie 2020 cu un procentaj de minimum 25% fata de media incasarilor sau veniturilor din perioada ianuarie - februarie 2020.
 
 "Aseara a fost lansata platforma prevenire.gov.ro. Se elibereaza Certificate de Situatie de Urgenta in mod foarte usor, online, fara nicio interactiune intre minister si companii. Pana in acest moment, inainte de a intra in sedinta de Guvern, au fost eliberate in jur de 2.700 certificate de urgenta, vreo 1.700 de tip 1 si diferenta de tip 2. Practic, lucrurile functioneaza absolut automatizat, nu exista sincope in acest sens", a spus ministrul, la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, potrivit aceleiasi surse, ministrul a precizat ca se pot elibera mii de certificate pe secunda si ca nu exista probleme nici in ce priveste infrastructura hardware si software.
 
In ce priveste sistemul energetic national, cu metiunea ca a fost ceruta elaborarea unei Ordonante de Urgenta care sa prevada derogari de la prevederile Comisiei Europene privitoare la biocarburanti, ministrul Economiei a precizat, citat de aceeasi sursa:
 
"Supraveghem in permanenta sistemul energetic national. Functioneaza in parametri normali. Mai avem o masura de implementat in domeniul rafinarii si comercializarii combustibililor. Acolo avem un stoc destul de mare in rafinarie. E o ingreunare a aprovizionarii cu biocarburant si din acest motiv cred ca ar trebui si va solicit acceptul sa venim cu o Ordonanta prin care sa derogam de la prevederile Comisiei Europene, pe perioada starii de urgenta. Practic as face-o la modul general, in toate situatiile cand avem stare de urgenta sa se poata intampla aceasta derogare. Este vorba de faptul ca suntem dependenti de importul de biocarburant. Conform directivelor UE, in toate tarile europene se comercializeaza motorina cu concentratie de 6,5% biocarburant si benzina cu 8% biocarburant. O parte se produc in Romania o parte se produc in import, iar lantul de aprovizionare este usor distorsionat si riscam ca produsul vandut in statiile de carburant sa nu respecte normele si de aceea este nevoie de aceasta derogare”.
 
Se asteapta ca in perioada urmatoare sa creasca numarul de accesari pentru eliberarea certificatelor de urgenta prin platforma http://prevenire.gov.ro/, iar Ministerul Muncii publica periodic situatia contractelor de munca suspendate in aceasta perioada.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificate de situatie de urgentasomaj tehnicplatforma prevenire govcontracte de munca

Data aparitiei: 07 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Economiei: Au fost eliberate circa 2.700 de Certificate de Situatie de Urgenta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]