Topul domeniilor unde ai putea sa te mai angajezi in toamna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doi din zece patroni estimeaza ca din toamna vor relua angajarile de personal, potrivit unui studiu realizat de Manpower. Sansele cele mai mari de angajare le au cei care lucreaza in agricultura, silvicultura si pescuit. La polul opus se afla firmele din domenii precum energia electrica, gaze si apa ai caror patroni considera ca reluarea angajarilor va mai intarzia. "Previziunea neta de angajare ( diferenta dintre procentajul de angajatori care anticipeaza o crestere a angajarilor si cei care prevad o scadere -n.red.) pentru Romania cu o valoare prudenta de +2% indica o crestere moderata in activitatea de angajare pentru trimestrul urmator, datele aratand ca 21% dintre angajatori se asteapta sa creasca volumul angajarilor, in timp ce 19% anticipeaza o scadere a activitatii de angajare", se arata intr-un studiu realizat de Manpower.


Iti cunosti toate drepturile in relatie cu statul si cu angajatorul tau?
GHIDUL Angajatului - Cum sa folosesti Codul muncii in interesul tau!
Detalii aici >>>



Analiza mai mentioneaza ca sase din zece patroni previzioneaza o mentinere a numarului actual de angajati. Reprezentantii oamenilor de afaceri spun ca firmele care lucreaza direct sau indirect pentru export, precum si cele care au reusit sa acceseze fonduri europene ar putea faca angajari in urmatoarea perioada. "Tocmai am trimis in somaj tehnic, de la o firma din domeniul plastic, 80 de oameni din totalul de 180 de angajati. Reluarea angajarilor este legata de activitatea de export. Firmele care au legatura directa sau indirecta cu activitatea de export, dar si companiile care acceseaza fonduri europene ar putea sa mai angajeze personal, in urmatoarea perioada. Si retelele de magazine de tip hard discount ar mai putea face angajari", a declarat pentru Gandul Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Somajul va ajunge la 10%"

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Sorin Dimitriu, crede ca bugetarii care isi vor pierde locurile de munca vor avea greutati in a-si gasi un alt loc de munca, iar somajul va ajunge la 10%. "In perioada urmatoare, pe fondul restructurarii sistemului bugetar, rata somajului va depasi, probabil, 10%. Din pacate, daca programele de reconversie profesionala nu vor fi adaptate momentului actual, fostii bugetari vor fi absorbiti destul de greu de piata. In ceea ce priveste mediul privat, companiile vor fi retinute in a face angajari, mizand indeosebi pe eficientizarea activitatii si pe fidelizarea angajatilor", a declarat pentru Gandul presedintele CCIB, Sorin Dimitriu. El crede ca lipsa de predictibilitate mai ales in domeniul fiscal face mediul de afaceri romanesc mai putin atractiv si, in consecinta, interesul pentru a dezvolta proiecte va fi diminuat. "Nu vom putea vorbi de o importanta oferta pe piata fortei de munca in perioada urmatoare. Bucurestiul va fi mai putin afectat, date fiind structura economiei Capitalei, gradul inalt de calificare a fortei de munca si adaptabilitatea acesteia. (...) In general, activitatile ce pot fi finantate din fonduri europene au o buna perspectiva", considera Dimitriu.

Sursa: Gandul


de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 08 Iunie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Topul domeniilor unde ai putea sa te mai angajezi in toamna Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]