Concedierile pot fi solutia pentru o administratie publica mai eficienta

concedieriadministratie publicaeficienta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca restructurarile in administratie, alaturi de o posibila inghetare a salariilor pentru demnitari, ar putea face administratia mai eficienta si mai simpla.
 
In cadrul declaratiei de presa de la Palatul Controceni, Iohannis a oferit un raspuns surprinzator atunci cand a fost intrebat daca concedierile in administratia publica centrala si locala ar putea fi o solutie pentru reducerea deficitului. Presedintele considera ca aceasta propunere ar putea reprezenta doar o solutie partiala in ceea ce priveste simplificarea administratiei.
 
Iohannis a precizat ca adevarata problema cu care se confrunta statul roman este ocuparea posturilor de catre persoane care nu sunt calificate pentru a lucra in domeniul respectiv: “O solutie partiala cu siguranta, dar problema cea mai mare nu aceasta este. Problema cea mai mare este ca au fost angajate cohorte de pesedisti care de cele mai multe ori nici nu s-au calificat pentru posturile respective. Dar PSD, daca a vazut ca pierde guvernarea, in ultimul moment a impins propriile gasti, ca sa ma exprim asa, si este clar ca daca vrem sa revenim, si eu imi doresc foarte mult, la o administratie eficienta, supla, este nevoie de restructurari. “
 
Administratia din Romania ar putea fi mai productiva daca angajatii ar fi calificati pentru a face munca respectiva. Profesionistii din fiecare domeniu ar trebui promovati si alesi in functie de meritele personale, dupa cum declara presedintele: “Persoanele care nu corespund din motive profesionale, evident, vor trebui sa-si caute altceva de lucru, iar adevaratii profesionisti vor trebui sa fie promovati, cooptati, pentru a reface eficienta marilor sisteme, printre care se numara administratia".
 
Presedintele a vorbit si despre inghetarea salariilor pentru cei care ocupa functii publice. 
 
El crede ca aceasta ar fi o solutie optima pentru sprijinirea administratiei publice, mentionand ca si primarii au fost de acord cu aceasta masura “simbolica”, in urma discutiei din cadrul intalnirii cu Asociatia Municipiilor din Romana:”Nu cred ca vor fi demotivati, vor intelege foarte bine aceasta masura cu valoare mai degraba simbolica. Trebuie sa vedem si acest lucru si probabil va amintiti, am avut ieri o intâlnire cu Asociatia Municipiilor din România si bineinteles ca am discutat in cadru informal acest aspect. Sigur, au fost intrebari, dar in finalul discutiei primarii au inteles despre ce e vorba si vor accepta aceasta masura". 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedieriadministratie publicaeficienta

Data aparitiei: 13 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concedierile pot fi solutia pentru o administratie publica mai eficienta Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]