Fisa personala cu veniturile salariatului. Ce reprezinta aceasta?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
13 Septembrie 2018
13 Septembrie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
fisa personala salariatart.34 codul munciivechime in muncaadeverinta salariat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca potrivit art. 34 alin. (5) din Codul muncii, angajatorul are obligatia sa elibere salariatului sau unui fost salariat, la solicitarea acestuia, un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Angajatorii sunt obligati sa elibereze salariatului sau fostului salariat copii ale documentelor existente in dosarul personal si copii ale paginilor din registrul electronic cu inscrierile referitoare la persoana, impreuna cu un document care sa ateste activitatea pe care acesta a desfasurat-o, pe ce durata, cu ce salariu, cu ce vechime in munca, in meserie si in specialitate.

Aceasta obligatie trebuie indeplinita in maxim 15 zile din momentul in care salariatul sau fostul salariat a depus solicitarea scrisa catre angajator sau fost angajator.


Reguli generale de care tinem cont in privinta adeverintei de vechime in munca 2018 >>>


"Am un fost salariat care-mi solicita "eliberarea unei adeverinte care sa contina FISA PERSONALA a salariatului pentru perioada 01.02.1988 - 12.10.1998 si 01.04.2001 - 30.03.2014. Va rog sa-mi explicati ce reprezinta aceasta fisa personala sau cu ce o pot asimila?", se intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro.



Raspunsul specialistului:


Trebuie sa mentionam inca de la inceput ca salariatul solicita fisa personala pentru perioada 01.02.1988 – 12.10.1998 si 01.04.2001 – 30.03.2014 de fapt solicita o fisa cu veniturile din aceasta perioada.

IMPORTANT!

Fisa personala de evidenta a veniturilor sub forma de salariu si alte plati efectuate de catre angajator in folosul salariatului, precum si a impozitului pe venit retinut din aceste plati se intocmeste de catre patron pentru fiecare angajat al sau.

Aceasta cuprinde evidenta veniturilor sub forma de salariu (inclusiv prime, facilitatii etc.), achitate angajatului, se calculeaza si se inregistreaza evidenta impozitului pe venit retinut din aceste venituri. Fisa personala se completeaza anual de la inceputul fiecarui an fiscal sau de la data angajarii.



Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]