Fisa personala cu veniturile salariatului. Ce reprezinta aceasta?

fisa personala salariatart.34 codul munciivechime in muncaadeverinta salariat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca potrivit art. 34 alin. (5) din Codul muncii, angajatorul are obligatia sa elibere salariatului sau unui fost salariat, la solicitarea acestuia, un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Angajatorii sunt obligati sa elibereze salariatului sau fostului salariat copii ale documentelor existente in dosarul personal si copii ale paginilor din registrul electronic cu inscrierile referitoare la persoana, impreuna cu un document care sa ateste activitatea pe care acesta a desfasurat-o, pe ce durata, cu ce salariu, cu ce vechime in munca, in meserie si in specialitate.

Aceasta obligatie trebuie indeplinita in maxim 15 zile din momentul in care salariatul sau fostul salariat a depus solicitarea scrisa catre angajator sau fost angajator.


Reguli generale de care tinem cont in privinta adeverintei de vechime in munca 2018 >>>


"Am un fost salariat care-mi solicita "eliberarea unei adeverinte care sa contina FISA PERSONALA a salariatului pentru perioada 01.02.1988 - 12.10.1998 si 01.04.2001 - 30.03.2014. Va rog sa-mi explicati ce reprezinta aceasta fisa personala sau cu ce o pot asimila?", se intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro.



Raspunsul specialistului:


Trebuie sa mentionam inca de la inceput ca salariatul solicita fisa personala pentru perioada 01.02.1988 – 12.10.1998 si 01.04.2001 – 30.03.2014 de fapt solicita o fisa cu veniturile din aceasta perioada.

IMPORTANT!

Fisa personala de evidenta a veniturilor sub forma de salariu si alte plati efectuate de catre angajator in folosul salariatului, precum si a impozitului pe venit retinut din aceste plati se intocmeste de catre patron pentru fiecare angajat al sau.

Aceasta cuprinde evidenta veniturilor sub forma de salariu (inclusiv prime, facilitatii etc.), achitate angajatului, se calculeaza si se inregistreaza evidenta impozitului pe venit retinut din aceste venituri. Fisa personala se completeaza anual de la inceputul fiecarui an fiscal sau de la data angajarii.



Sursa: PortalCodulMuncii


de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa personala salariatart.34 codul munciivechime in muncaadeverinta salariat

Data aparitiei: 13 Septembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fisa personala cu veniturile salariatului. Ce reprezinta aceasta? Nota: 4 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]