Aceste aspecte sunt prevazute de art. 56 alin. (1) din OUG 194/2002, privind regimul strainilor in Romania prelungirea dreptului de sedere temporara in scop de munca.
In cazul lucratorilor inalt calificati, salariul trebuie sa fie la nivelul de cel putin 4 ori castigul salarial mediu brut.
"Cetatean nonUe, daca este in concediu fara salariu o luna de zile infuenteaza cu ceva prelungirea permisului?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Specificam inca de la inceput ca art. 56 alin. (4) din OUG 194/2002 stabileste ca, prelungirile ulterioare ale dreptului de sedere temporara in scop de munca se acorda daca strainul prezinta urmatoarele documente:
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
a) contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca;
b) dovada mentinerii salariului cel putin la nivelul prevazut la alin. (1) pe toata perioada sederii acordata anterior.
IMPORTANT! Prelungirile ulterioare se acorda daca se face dovada mentinerii salariului la cel putin la nivelul prevazut la alin. (1) (cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut) pe toata perioada sederii acordata anterior.
Daca salariatul beneficiaza de concediu fara plata, nu se mai poate face dovada mentinerii salariului la cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut pe toata perioada sederii acordata anterior.
Concediul fara salariu influenteaza prelungirea dreptului de sedere prin faptul ca prelungirea nu mai poate fi acordata daca nu se poate face dovada mentinerii salariului la cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut pe toata perioada sederii acordata anterior.
Sursa: PortalCodulMuncii