Vesti bune pentru romanii din Serbia: acestia vor putea munci in Romania

Mara Dobrin
Mara Dobrin
11 Noiembrie 2016
11 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
criza fortei de muncaromani serbia munca romanialocuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii din Serbia, care isi doresc sa isi gaseasca un loc de munca in Romania, vor beneficia de anumite facilitati, in acest sens.


 
Ministrii Muncii din Romania si Serbia au semnat, la Timisoara, o declaratie comuna in domeniul muncii si protectiei sociale. 

 
 
Astfel, comunitatea de romani de dincolo de granita va fi sprijinita sa-si gaseasca un loc de munca in Romania, informeaza Mediafax.


 
 
 Dacian Ciolos a declarat ca exista si posibilitatea ca forta de munca din Serbia sa treaca in Romania.

 
 
"In anumite conditii, exista si posibilitatea asta. Ne gandim in primul rand la comunitatile romanesti de dincolo de granita, care incearca sa vina si sa aiba acces la locuri de munca aici, sunt si cautate de unele companii pentru ca vorbesc limba, cunosc cultura si care nu aveau un cadru foarte precis. Prin acest protocol am creat un cadru sau o facilitate prin care cele doua ministere pot sa lucreze, de a proteja disponibilitatea de mana de lucru din Romania, dar si de a crea anumite facilitati dirijate si de dincolo de frontiera", a mai spus premierul, aflat la Timisoara.

 
 
In cursul zilei de joi (10.11.2016) premierul s-a intalnit cu un grup de oameni de afaceri timisoreni, care se plang din pricina crizei fortei de munca.


 
 
"Suntem intr-o zona cu activitate economica foarte intensa, cu lipsa de forta de munca calificata si am vorbit de cele doua categorii de masuri pe care le-am luat: una legata de mobilitatea fortei de munca, cu acel sprijin financiar pentru naveta, si in al doilea rand le-am vorbit despre proiectul legislativ care este in dezbatere publica legat de formarea profesionala duala, prin care vrem sa intarim formarea profesionala, dar si formarea duala, in parteneriat cu sectorul privat", a concluzionat Dacian Ciolos, conform Mediafax.
 

 
 
Firmele din Romania se plang de o criza a fortei de munca. De ce NU se ocupa locurile disponibile
 

 
 
Mai bine de 72% din locurile de munca scoase la concurs de catre companii nu sunt ocupate, Romania confrandu-se cu un adevarat deficit de forta de munca.


 
Anul trecut aproximativ 61% din companiile care cautau personal aveau dificultati avand in vedere ocuparea acestor posturi, iar anul acesta procentul a crescut considerabil, astfel incat 72% dintre companii au semnalat aceasta chestiune, citeste mai multe aici.



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]