Potrivit datelor transmise de Smartree, companie de HR: „Anul trecut, domenii precum IT, BPO, productie si retail au condus in topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de munca. De asemenea, automotive, logistica si medical sunt alte segmente unde candidatii nu au fost nevoiti sa caute prea mult un job”, informeaza Mediafax.
Compania care a realizat studiul observa ca aceste domenii vor fi populare si in 2017, asa ca cei care isi doresc un job in aceste segmente ale muncii, nu trebuie sa caute prea mult.
In ce domenii exista cele mai mari salarii?
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
In 2016, cel mai bine au castigat cei care activeaza in domeniul software si cel al ingineriei mecanice.
„Pe langa remuneratia oferita, companiile au largit gama de beneficii, incluzand o varietate de alte noi facilitati care pot motiva oamenii. Drept urmare, pe lista de noi beneficii se afla de la clasica asigurare medicala, abonamente la salile de sport, pana la sali de relaxare la birou, gradinite pentru copiii angajatilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasa, abonamentele la biblioteci sau alte activitati sociale”, se arata in raportul companiei.
Evolutia pietei de munca in Romania si sporirea locurilor de munca
Romania cunoaste o dezvoltare din punct de vedere economic, iar atragerea noilor investitori straini sunt principalii factori care au dus la evolutia pietei de munca. Datorita acestui aspect exista din ce in ce mai multe locuri de munca, fata de alti ani, companiile multinationale care au intrat in Romania ajutandu-i in special pe tinerii absolventi aflati la inceput de drum, in ceea ce priveste cariera.
„In 2016, piata fortei de munca s-a resimtit ca fiind una mult mai dinamica decat in 2015, atat din punct de vedere al angajatorilor, cat si al angajatilor. Din pacate, insa, companiile nu au fost pregatite sa prevada, sa asigure si sa mentina necesarul de personal. Astfel, angajatii din anumite industrii s-au vazut in situatia de a primi oferte de la mai multe companii, in acelasi timp”, a continuat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.
Companiile s-au confruntat cu un deficit de personal in anul 2016
In acest context, companiile multinationale au experiment chiar un deficit de personal, asa ca pentru a reusi sa asigure volume mari de angajati in intervale scurte de timp, cei care activeaza in departamentele de HR au fost nevoiti sa vina cu idei noi si metode de atragere a candidatilor.
„Trendul de crestere al pietei muncii va fi prezent si in 2017. Multinationalele care si-au facut anuntata intrarea pe piata din Romania vor avea nevoie de foarte mult personal, se va recruta masiv”, a incheiat Raluca Penes.
Sursa: Mediafax