Ce se petrece cand un angajat lucreaza in mai multe locuri: cate contracte de munca poate avea

Mara Dobrin
Mara Dobrin
24 Octombrie 2016
24 Octombrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
contract de muncamultiple contracte de muncalocuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu putini sunt cei care au mai multe locuri de munca, mai ales in contextul in care nivelul de trai nu este unul tocmai ridicat, in special in Romania.

In acest sens, exista oameni care lucreaza in mai multe locuri, iar din acest motiv beneficiaza de mai multe contracte individuale de munca.

Este demn de mentionat ca nu este prevazuta o limita a contractelor de munca ce pot fi incheiate intre un angajat si angajator, dar este necesara respectarea anumitor dispozitii stipulate in aceste contracte.


La ce trebuie sa fie atent un salariat care are mai multe locuri de munca


In baza contractului de munca, un salariat se angajeaza sa respecte termenele si conditiile impuse de angajator, acesta poate opta pentru o norma intreaga sau partiala.

Astfel, in schimbul unu salariu, angajatul trebuie sa indeplineasca numarul de ore stipulate in contract, precum si sa respecte programul stabilit, indiferent de numarul de joburi pe care il are.


In Codul Muncii este prevazuta, ca exceptie, situatia de incompatibilitate pentru cumul de functii. De exemplu, acest lucru se poate petrece in cazul profesiilor liberale si in sectoarele publice de activitate. Astfel, un deputat sau un senator nu poate avea o functie publica de autoritate.


In momentul de fata, salariatul trebuie sa-i spuna angajatorului unde detine functia de baza sau alte informatii legate de functiile pe care le detine.

Pentru veniturile salariale realizate in afara functiei de baza nu se acorda deducerea personala.

Deducerea personala reprezinta dreptul salariatilor cu persoane aflate in intretinere si care au un venit brut sub 3.000 de lei, de a beneficia de o deducere din venitul net lunar din salarii. Salariatul beneficiaza de deducere personala la functia de baza.

Nerespectarea contractului de munca poate atrage sanctiuni

Dupa cum am mentionat anterior, salariatul trebuie sa respecte dispozitiile angajatorului, prevazute in contractul de munca, asa ca orice abateri disciplinare pot atrage sanctiuni. Totusi, in momentul de fata angajatorii nu mai au dreptul de a suspenda contractele de munca in timpul acestor cercetari disciplinare, care sunt obligatorii, inainte de aplicarea sanctionilor.


Desigur, salariatul in cauza trebuie anuntat, asa ca angajatorul va avea obligatia de a-l convoca pe acesta, pentru a stabili o intrevedere, inainte de a se incepe cercetarea disciplinara. La randul sau, angajatul are dreptul de a fi asistat de un avocat, in timpul acestor cercetari disciplinare.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]