SSM: obligatia informarii angajatilor cu privire la protectia maternitatii

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
22 Iulie 2016
22 Iulie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
protectia maternitatiiobligatii angajator ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salariata gravida beneficiaza de masuri speciale pentru protectia sanatatii si pentru securitatea sa la locul de munca, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Atentie la faptul ca angajatele gravide sau mame nu pot fi obligate sa efectueze sarcini daunatoare sanatatii proprii sau a fatului/copilului.

Angajatorii au, de asemenea, obligatia de a realiza informarea cu privire la protectia maternitatii.

1) Angajata va instiinteaza despre starea ei de graviditate sau lauzie prin depunerea, in copie, fie a Adeverintei medicale-tip, fie a Anexei pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei, completata corespunzator de catre medic, precum si a unei cereri scrise ce va contine informatii referitoare la starea proprie de maternitate.
 
2) In termen de 10 zile lucratoare de la data depunerii documentelor de catre angajata, transmiteti copii ale acestora medicului de medicina muncii, care asigura supravegherea starii de sanatate a angajatilor din unitate, precum si Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala va desfasurati activitatea.
 
3) Impreuna cu medicul de medicina muncii, efectuati evaluarea tuturor activitatilor susceptibile sa prezinte un risc specific de expunere la agenti, procedee si conditii de munca a angajatei gravide sau lauze la locul ei de munca. Participarea medicului de medicina muncii la evaluarea riscurilor este obligatorie!

4) In urma evaluarii riscurilor, intocmiti si semnati Raportul de evaluare privind riscurile la care este supusa angajata la locul ei de munca.
 
5) In termen de 5 zile lucratoare de la data intocmirii Raportului de evaluare, veti inmana o copie a acestuia sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
 
6) Veti informa in scris angajata asupra rezultatelor evaluarii privind riscurile la care poate fi supusa la locul ei de munca, precum si asupra drepturilor pe care le are.

Analiza oferita de specialistii Portalssm.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]