a) precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
b) programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului;
c) obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.
Conform art. 108 alin. (1) din Codul muncii, republicat, sunt considerati salariati cu munca la domiciliu acei salariati care indeplinesc, la domiciliul lor, atributiile specifice functiei pe care o detin.
Asadar, salariatii cu munca la domiciliu sunt aceia care indeplinesc, la domiciliul lor, atributiile specifice functiei pe care o detin prin incheierea unui CIM la domiciliu.
De esenta contractului individual de munca la domiciliu este ca salariatii lucreaza la domiciliu, nu in alt loc, asa incat prestarea in alt loc a muncii decat la domiciliu apreciez ca ar inlatura specificul acestui tip de contract de munca.
Legis Plus Legislatia Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
In cazul muncii la domiciliu, intre angajator si salariat se incheie un anumit tip de contract individual de munca, respectiv contract individual de munca la domiciliu.
In consecinta, in speta prezentata societatea nu va putea incheia un act aditional de modificare a contractului individual de munca incheiat pe durata nedeterminate intr-un contract cu munca la domiciliu cu durata determinata. Solutia ar fi incheierea unui contract cu munca la domiciliu pe durata dorita si suspendarea contractului incheiat pe durata nedeterminata, la solicitarea salariatului, pentru concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale.