Pentru situatia in care angajatorul decide de comun acord cu salariatul, in contextul pandemiei, ca programul de lucru sa se desfasoare alternativ o saptamana la sediul angajatorului si o saptamana la domiciliul salariatului, cum si cand va inregistra aceasta modificare in Revisal?
Raspunsul specialistului:
Contractul individual de munca cu locul muncii la unul dintre locurile de munca organizate ale angajatorului se poate modifica intr-un contract individual de munca cu locul muncii la domiciliu prin incheierea unui act aditional. Obiectul actului aditional il constituie modificarea locului muncii inscris in contractul individual de munca cu locul muncii la domiciliu salariatului.
Astfel cum se prevede la art. 109 din Codul muncii, contractul individual de munca la domiciliu se incheie numai in forma scrisa si contine, in afara elementelor ce se prevad in orice contract de munca urmatoarele:
a) precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
b) programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului;
c) obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.
In registrul general de evidenta a salariatilor se modifica tipul de contract din contract individual de munca in contract de munca la domiciliu.
In pontaj se va mentiona intervalul de timp in care salariatul presteaza activitate.
In speta, in fiecare saptamana se va inregistra in Revisal modificarea tipului de contract de munca, anterior producerii modificarii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<