Ministrul Finantelor Publice a declarat ca un prim pas, "nu foarte consistent", va fi facut in 2016.
"Trebuie sa stim clar care este forma pe care se merge in primul rand de catre Ministerul Muncii, pentru ca noi asezam practic impactul acestei forme finale a legii salarizarii. Dupa aceea, in paralel cu modul de elaborare a bugetului pe 2016, putem spune exact daca da si, daca da, in cate transe si mai exact cat de mare este prima transa din 2016, pentru ca, de fapt, acesta este primul pas. Noi am spus-o initial, undeva la minim patru ani (ne sunt necesari — n.r.) sa aplicam o astfel de lege pentru ca impactul bugetar este unul consistent. Pe 2016, cu siguranta va fi un pas, un prim pas, dar nu foarte consistent, pentru ca, repet, avem deja foarte multe masuri cu impact destul de insemnat asupra bugetului", a afirmat Teodorovici, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.
Ministrul Teodorovici a precizat ca legea ar putea fi adoptata de Guvern saptamana viitoare si trimisa apoi Parlamentului. Ministrul Finantelor Publice a exclus posibilitatea concretizarii primelor majorari salariale aferente acestei legi de la data e 1 decembrie 2015.
"Sper sa nu se mai aprobe la nivelul Parlamentului si alte initiative care sa aiba un impact bugetar care sa nu fie luat de noi in calcul si atunci automat se schimba discutia. Sunt mai multe elemente de care depinde forma finala a legii salarizarii si mai ales modul in care aceasta va fi aplicata, in cate transe si cu cat se va incepe in prima transa. (...) O lege a salarizarii nu o poti aplica intr-un an. Este imposibil", a afirmat Ministrul Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Portal Codul Muncii
Medicina muncii un aliat al angajatorului