Despre Inspectia Muncii si rolul inspectorilor si Noua Agentie

Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Socialainspectia munciisecuritate sociala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va amintim faptul ca s-a decis la finalul anului 2014 ca doua institutii importante sa fie comasate si sa rezulte o noua institutie. Discutam despre Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

In acest moment, hotararea de functionare si organizare a acestei noi agentii se afla inca in faza de dezbatere publica. Daca se va trimite spre aprobare si daca va trece de guvern, lucrurile se vor schimba in domeniu.

In mod concret, inspectorii de munca si cei sociali vor fi repartizati in teritoriu in directii judetene de munca si securitate sociala.

„Desfiintarea Inspectiei Muncii prin abrograrea legii organice care reglementa organizarea si functionarea sa este un gest de forta din partea actualului guvern, care si-a propus sa dilueze rolul inspectorilor de munca prin integrarea lor intr-o structura de tip «strutocamila». Acest lucru nu face decat sa plaseze inspectorii de munca intr-o zona vulnerabila la schimbarile guvernamentale, dat fiind faptul ca vorbim despre un act administrativ in baza caruia va functiona noua structura“, a explicat Dumitru Costin, presedintele Biroului National Sindical (BNS), citat de ZF.ro.

„Astazi (19 ianuarie - n.red.) a avut loc o dezbatere in Comisia de dialog social de la Ministerul Muncii, deci se pare ca guvernul insista sa distruga Inspectia Muncii, refuzand sa modifice ordonanta de urgenta prin care aceasta se desfiinteaza. Este ilegal si nu suntem de acord cu urmarile acestei comasari. Daca nu reusim sa oprim desfiintarea institutiei pe temei de neconstitutionalitate, vom apela si la alte mijloace, la organisme internationale, chiar si la am-basade“, a precizat Bogdan Hossu, liderul confederatiei sindicale „Cartel Alfa“, citat de ZF.ro.

Va amintim faptul ca Noua Agentie pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala va fi subordonata Ministerului Muncii si va fi reprezentata in teritoriu de directii judetene de munca si securitate sociala.

sursa: ZF.ro

de Adela Simonescu


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Socialainspectia munciisecuritate sociala

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Despre Inspectia Muncii si rolul inspectorilor si Noua Agentie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]