SSM: Metoda I.N.P.D.C.M. de evaluare a riscurilor

11 Iunie 2014
11 Iunie 2014
evaluare riscuririscuri ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Metoda I.N.C.D.P.M. de evaluarea a riscurilor este o metoda analitica, semicantitativa si este general valabila in majoritatea tipurilor de activitati din economie.
 
Metoda I.N.C.D.P.M. are ca scop determinarea cantitativa a nivelului de risc/securitate pentru un loc de munca, sector, sectie sau intreprindere, pe baza analizei sistemice si evaluarii riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.
 
Mentionam faptul ca aceasta metoda consta in identificarea factorilor de risc din sistemul analizat (loc de munca/sector/sectie/intreprindere) pe baza unor liste de control prestabilite si cuantificarea dimensiunii riscului pe baza combinatiei dintre gravitatea si frecventa consecintei maxim previzibile. Nivelul de securitate pentru un loc de munca este considerat invers proportional cu nivelul de risc, dupa cum urmeaza:

Nivel risc 1, 2, 3,…..7.
Nivel securitate 7, 6, 5,…1.
 
Locul de munca analizat trebuie sa fie foarte bine definit. Evaluarea trebuie efectuata de o echipa de evaluare, complexa si multidisciplinara, care sa includa specialisti in securitatea muncii, proiectanti, tehnologi, ergonomi, medici de medicina muncii etc. Metoda poate fi utilizata atat in faza de conceptie si proiectare a locurilor de munca cat si in faza de exploatare.
 
Aplicarea metodei se finalizeaza cu doua fise, pentru fiecare loc de munca, "Fisa de evaluare a riscurilor" si "Fisa de masuri propuse" si necesita parcurgerea urmatorilor pasi:
 
1. descrierea sistemului de analizat (loc de munca);
2. identificarea factorilor de risc din sistem;
3. evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala;
4. ierarhizarea riscurilor si stabilirea prioritatilor de prevenire;
5. propunerea masurilor de prevenire


sursa: InfoInstitutii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]