Supravegherea sanatatii lucratorilor. Fisa de aptitudine

05 Martie 2014
05 Martie 2014
ghid ssmghid practic de ssmfisa de aptitudine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Aceasta supraveghere este asigurata de catre medicii specialisti de medicina a muncii (in temeiul art. 4 din H.G. nr. 355/2007, cu modificarile si completarile ulterioare).

Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, lucratorii nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Pana la data de 31 decembrie 2010, medicii specialisti in medicina generala ori in medicina de familie, care au obtinut, potrivit legii, atestat in specialitatea medicina de intreprindere, pot desfasura activitati in domeniul supravegherii sanatatii lucratorilor, cu exceptia incheierii fisei de aptitudine.

Cine poate incheia fisa de aptitudine?
Fisa de aptitudine este incheiata de medicul specialist de medicina a muncii, in baza urmatoarelor documente care completeaza fisa de aptitudine:

- fisa de solicitare a examenului medical la angajare;
- fisa de identificare a factorilor de risc profesional;
- dosarul medical cu examenele medicale efectuate la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.

Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinta/scrisoare medicala care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat. Fisa de aptitudine, care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca, se completeaza in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.

Potrivit dispozitiilor H.G. nr. 37/2008 (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 21 ianuarie 2008), si medicii de medicina generala cu atestat in medicina de intreprindere, care, la data de 24 ianuarie 2008, sunt incadrati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, avand o vechime de minimum 3 ani in aceeasi intreprindere, pot desfasura activitati in domeniul supravegherii sanatatii lucratorilor, cu exceptia incheierii fisei de aptitudine, pana la data de 31 decembrie 2010.


Sursa: Ghid Practic de SSM>>>
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]