In situatia unei societati pe actiuni cu profil de comert, cu sediu principal in Suceaza si 3 puncte de lucru in Iasi, Galati si Neamt, apare urmatoarea nelamurire: Care sunt documentele pe care trebuie sa le detinem in mod obligatoriu la sediul societatii si care la punctele de lucru, in ceea ce priveste domeniul
SSM?
Documentele pe care orice angajator, indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa le detina sunt cele care rezulta din indeplinirea obligatiilor sale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, respectiv din organizarea activitatilor de prevenire si protectie.
Obligatiile angajatorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca sunt stabilite prin Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca. Modul de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 este stabilit in normele metodologice aprobate prin HG nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Organizarea activitatilor de prevenire si protectie poate fi realizata de angajator in urmatoarele moduri:
-prin asumarea de catre angajator, in conditiile legii, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege;
-prin desemnarea unuia sau mai multor lucratori pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie;
-prin infiintarea unuia sau mai multor servicii interne de prevenire si protectie;
-prin apelarea la servicii externe de prevenire si protectie.
Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati lucrarile
"Securitatea si sanatatea in munca" si
"Documentatia obligatorie in domeniul SSM". Raspuns oferit de specialistii PortalSSM.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<