Autorizarea desfasurarii activitatii agent de munca temporara. Cum procedam in ce priveste autorizatia de mediu?

18 Decembrie 2013
18 Decembrie 2013
Formulare si Adeverinteautorizatia de mediuHG 1256/2011autorizareagent de munca temporara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom analiza mai jos cazul unei firme care vrea sa trimita muncitori in UE si in afara UE, angajati pe o perioada temporara.

Vom stabili ce autorizatii necesita acesta in domeniu, avand acest cod CAEN care priveste confectiile metalice.

Autorizarea functionarii se realizeaza in baza unei declaratii pe proprie raspundere depusa la registrul comertului la inregistrarea societatii sau la modificarea obiectului de activitate in conformitate cu prvederile Legii 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice.

Conform art. 5 alin. (2) din acest act normativ, activitatile cu impact semnificativ asupra mediului vor fi autorizate din punct de vedere al protectiei mediului de catre autoritatile competente de protectia mediului, la sediile acestora. Procedura de autorizare si lista activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului vor fi stabilite prin ordin al ministrului mediului si gospodaririi apelor, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Prin Anexa 1 la Procedura aprobata prin Ordinul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile 1798/2007 s-a stabilit lista activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului. Astfel, daca activitatea ce urmeaza a fi desfasurata se regaseste in aceasta lista este necesara autorizatia de mediu.

Munca prin agent de munca temporara este reglementata de Codul muncii (art. 88 - art. 102) precum si de HG 1256/2011 privind conditiile de functionare, precum si procedura de autorizare a agentului de munca temporara.

Pentru a-si desfasura activitatea ca agent de munca temporara o persoana juridica trebuie sa se autorizeze in conditiile HG 1256/2011.

Autorizarea se face de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, la propunerea agentiilor teritoriale pentru prestatii sociale.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcodulmuncii.ro
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]