UE sprijina angajatii disponibilizati, cu contracte pe perioada determinata, si lucratorii independenti

12 Decembrie 2013
12 Decembrie 2013
Angajare si Concedieresprijin UEtinerii someriiangajatii disponibilizatilucratorii independenti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Lucratorii disponibilizati vor continua sa beneficieze de sprijin din partea Fondului european de ajustare la globalizare inclusiv in perioada 2014-2020.

Asa cum se arata intr-un comunicat de presa al Parlamentului European, acest sprijin a fost extins la noi categorii de lucratori, cum ar fi independentii si cei cu contracte pe perioada determinata, conform unui acord aprobat de plen miercuri. Programul intra in vigoare la 1 ianuarie 2014.

"Rata de reintegrare a celor ca au utilizat Fondul european de ajustare la globalizare este de 48%, conform estimarilor Comisiei Europene. Parlamentul a luptat cu guvernele statelor membre sa pastreze fondul pentru perioada 2014 - 2020. Cu toate acestea, sper ca in ciuda scaderii de la 3,5 miliarde la 1,05 miliarde, va fi suficient", a spus raportorul Marian Harkin (ALDE, IE).

La insistentele Parlamentului, Fondul european pentru adaptarea la globalizare (EGF) va fi folosit si pentru a ajuta oamenii care isi pierd locul de munca din cauza crizei economice (aceasta masura s-a aplicat din 2009 pana in 2011), alaturi de scopul sau principal de a minimiza impactul globalizarii. Pragul minim pentru activarea EGF este de 500 de disponibilizari.

Mai mult, noi categorii de lucratori vor fi eligibile pentru ajutorul EGF, cum ar fi cei cu contracte de munca pe perioade determinate, lucratorii temporari si independentii.

Temporar, ajutorul EGF va cuprinde si tineriii someri care nu sunt implicati in programe de formare sau educationale, cu conditia ca acestia sa provina din regiuni unde au loc disponibilizari.

Ajutorul EGF se adauga contributiilor statelor membre, pentru a co-finanta masuri care sa permita muncitorilor disponibilizati sa se intoarca pe piata muncii, dar nu trebuie sa inlocuiasca in niciun caz indemnizatiile de somaj nationale.

Acordul trebuie aprobat de Consiliu la 16 decembrie pentru ca progamul sa poata intra in vigoare la 1 ianuarie 2014.


Sursa: costelgilca.ro



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]