legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Ce tara din UE ar putea trece la pensii pe puncte de credit

14 August 2013
14 August 2013
Resurse Umanepensii puncte de creditschimburi de noapteani de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Una dintre tarile membre UE ar putea trece in perioada urmatoare la aplicarea unui sistem nou de calcul al pensiilor. In concret, aceste pensii ar avea la baza un sistem care implica puncte de credit.

Se renunta astfel la un mod de calcul care tine cont de numarul de ani de munca.

Statul francez este cel care ar putea, potrivit premierului Jean Marc Ayrault, sa treaca la noul sistem de pensii care s-ar aplica in cazul persoanelor care desfasoara activitati fizice grele. Executivul ar urma sa prezinte un plan in acest sens parlamentului in saptamanile care vin.

Unele tari scandinave folosesc deja un sistem similar pe puncte, care este renumit pentru transparenta si simplitate, dar si pentru faptul ca permite o mai mare flexibilitate pentru cei care, de exemplu, isi schimba mai frecvent locul de munca ori lipsesc perioade mai indelungate pentru a avea grija de copii sau varstnici.

Premierul francez a precizat, in timpul unei vizite la santierul unei linii de tramvai in Velizy-Villacoublay, la sud-vest de Paris, ca persoanele care au o munca fizica solicitanta vor putea acumula puncte care se vor transforma in credite de cateva luni suplimentare de cotizare la sistemul de pensii. Jean Marc Ayrault a subliniat ca guvernul doreste astfel sa-i ajute pe cei cu slujbe care presupun efort fizic si schimburi de noapte, cum sunt si muncitorii de la linia de tramvai nevoiti sa foreze noaptea pentru construirea unui tunel subteran sau cei expusi la substante chimice toxice.

Daca dorim mentinerea modelului social francez, trebuie sa tinem cont de asteptarile muncitorilor, mai ales de cele ale celor care muncesc in conditii grele, a conchis premierul.

Reforma sistemului francez de pensii, urmarita indeaproape de investitorii internationali si de partenerii europeni ai Frantei, ar urma sa accelereze procesul lansat deja de extindere a perioadei obligatorii de contributie la cel putin 41 de ani si jumatate, pana in 2020.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]