Procedura de abilitare a unui serviciu extern de prevenire si protectie

ssmprotectia munciissm si protectia munciiservicii de prevenire si protectie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Solicitantul, persoana fizica sau juridica, va intocmi un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:

•    cerere de abilitare pentru servicii externe de prevenire si protectie;

INFO
Modelul cererii de abilitare pentru servicii externe de prevenire si protectie se regase?te in anexa nr. 8 la HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

•    opisul documentelor din dosar;

•    copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului, care sa contina codul CAEN corespunzator activitatii pentru care se abiliteaza, si, dupa caz, copie de pe actul constitutiv;

•    lista cu personalul care va desfasura activitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca;

•    copii ale documentelor care atesta pregatirea profesionala si nivelul de pregatire pentru personalul care va desfasura activitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca;

INFO
Serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care indeplinesc cel putin cerintele minime corespunzatoare nivelului mediu de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca si, dupa caz, alti lucratori.

Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele minime corespunzatoare nivelului superior de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

•    curriculum vitae pentru personalul care va desfasura activitatile de prevenire si protectie;

•    copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie;

•    memoriu de prezentare, din care sa rezulte mijloacele materiale si resursele umane de care dispune; acesta trebuie sa contina, cel putin, informatii cu privire la:
-    sediul social;
-    baza tehnico-materiala;
-    activitatile de prevenire si protectie pe care intentioneaza sa le desfasoare serviciul extern.

•    copii ale deciziei de numire si contractului individual de munca, pe perioada nedeterminata, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie;

•    copii ale contractelor individuale de munca ale personalului de executie din serviciul extern de prevenire si protectie;

•    declaratii ale personalului serviciului extern de prevenire si protectie privind pastrarea confidentialitatii, in timpul si dupa incetarea desfasurarii activitatilor de prevenire si protectie, asupra informatiilor la care are acces.

Solicitantul va transmite dosarul prin posta, cu confirmare de primire, Comisiei de abilitare si avizare din cadrul inspectoratului teritorial de munca de care apartine, cu cel putin 10 zile inainte de data intrunirii acesteia.

Comisia de abilitare si avizare are obligatia de a se intruni cel putin o data pe trimestru, in functie de numarul de dosare primate. Data intrunirii va fi afisata la sediul sau, pe pagina proprie de internet sau in presa locala, cu cel putin 15 zile inainte de intrunire.

Comisia de abilitare si avizare va analiza dosarele solicitantilor si va elibera certificatele de abilitare celor care indeplinesc conditiile prevazute lege pentru serviciile externe de prevenire si protectie.

in termen de 10 zile de la data intrunirii Comisiei de abilitare si avizare, solicitantii care au fost abilitati vor primi prin posta, cu confirmare de primire, certificatele de abilitare emise.

INFO
Modelul certificatului de abilitare pentru servicii externe de prevenire si protectie se regaseste in anexa nr. 9 la HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dosarele care nu contin toate documentele vor fi restituite solicitantilor prin posta, impreuna cu motivarea deciziei de a nu acorda certificatul de abilitare.

Solicitantii carora nu li s-a acordat abilitarea au dreptul, in termen de 30 de zile de la data primirii instiintarii, sa faca contestatie la Comisia de contestatii constituita in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ssmprotectia munciissm si protectia munciiservicii de prevenire si protectie

Data aparitiei: 06 Ianuarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Procedura de abilitare a unui serviciu extern de prevenire si protectie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]