Vreti sa infiintati un serviciu extern de prevenire si protectie (SEPP)? Aflati care este noua procedura de abilitare.

SEPPprotectieSSM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un SEPP

SEPP trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

1. Sa dispuna de personal cu capacitate profesionala adecvata si de mijloacele materiale necesare pentru a-si desfasura activitatea.

Un SEPP trebuie sa fie format din:

- lucratori desemnati care indeplinesc cerintele minime de pregatire in domeniul SSM corespunzatoare nivelului mediu sau
- lucratori care au competentele specifice ocupatiilor de tehnician in SSM sau expert in SSM;
- alti lucratori, dupa caz.

2. Sa fie abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire si protectie si de avizare a documentatiilor cu caracter tehnic de informare si instruire in domeniul SSM.

3. Conducatorul SEPP trebuie sa indeplineasca cerintele minime de pregatire in domeniul SSM corespunzatoare nivelului superior sau sa aiba competentele specifice ocupatiei de expert in securitate si sanatate in munca.

4. In cazul in care SEPP este format dintr-o singura persoana, aceasta trebuie sa indeplineasca cerintele minime de pregatire in domeniul SSM corespunzatoare nivelului superior sau sa aiba competentele specifice ocupatiei de expert in securitate si sanatate in munca.

Intocmirea dosarului pentru abilitare

Pentru a solicita abilitarea unui serviciu care sa poata organiza activitatile de prevenire si protectie prevazute de lege, va trebui sa intocmiti mai intâi un dosar care sa cuprinda urmatoarele documente:

a) cerere de abilitare pentru servicii externe de prevenire si protectie,
b) opisul documentelor din dosar;
c) copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului, care sa contina codul CAEN corespunzator activitatii pentru care se abiliteaza, si, dupa caz, copie de pe actul constitutiv;
d) lista cu personalul care va desfasura activitati in domeniul SSM;
e) copii ale documentelor care atesta pregatirea profesionala si nivelul de pregatire a personalului care va desfasura activitati in domeniul SSM;
f) CV pentru personalul care va desfasura activitatile de prevenire si protectie;
g) copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul SSM, pentru conducatorul SEPP;
h) memoriu de prezentare, din care sa rezulte mijloacele materiale si resursele umane de care dispun;
i) copii ale deciziei de numire si contractului individual de munca, pe perioada nedeterminata, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie;
j) copii ale contractelor individuale de munca ale personalului de executie din SEPP;
k) declaratii ale personalului SEPP privind pastrarea confidentialitatii, in timpul si dupa incetarea desfasurarii activitatilor de prevenire si protectie, asupra informatiilor la care are acces.

Solicitantul trebuie sa transmita dosarul intocmit in vederea abilitarii, prin posta, cu confirmare de primire, cu cel putin 1100 zziillee inainte de data intrunirii Comisiei de abilitare si avizare.

Comisia de abilitare si avizare va transmite titularilor certificate de abilitate emise, prin posta, cu confirmare de primire, in termen de 10 zile de la data intrunirii.

Comisia de abilitare si avizare se intruneste cel putin o data pe trimestru, in functie de numarul de dosare primate. Data intrunirii este afisata la sediul sau, pe pagina proprie de internet sau in presa locala, cu cel putin 15 zile inainte.

In cazul in care serviciul extern de prevenire si protectie nu depune doua rapoarte semestriale consecutive, in termen, la Inspectoratul teritorial de munca, Comisia de abilitare si avizare ii va retrage certificatul de abilitare.

Când se reinnoieste certificatul de abilitare?

Reinnoirea certificatului de abilitare se face atunci când in cadrul SEPP apar urmatoarele situatii:
a) se schimba forma juridica de organizare a SEPP abilitat, potrivit Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) se schimba numele SEPP abilitat;
c) se schimba sediul social al SEPP abilitat;
d) se schimba conducatorul SEPP abilitat.

Pentru reinnoirea certificatului de abilitare, in maximum 10 zile lucratoare de la modificarea uneia sau mai multora din conditiile initiale, solicitantul trebuie sa depuna urmatoarele documente la secretariatul Comisiei de abilitare si avizare:

a) cerere de reinnoire, care sa contina lista modificarilor survenite;

b) documentele care atesta modificarile survenite.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SEPPprotectieSSM

Data aparitiei: 05 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vreti sa infiintati un serviciu extern de prevenire si protectie (SEPP)? Aflati care este noua procedura de abilitare. Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]