Cel mai mare pericol la munca pe acoperisuri este evidentiat de statistici: peste 40% din accidentele de munca sunt determinate de caderea de la inaltime!
Acest lucru survine pe fondul obisnuirii lucratorului cu pericolul reprezentat de caderea de la inaltime. Dupa un timp, acesta incepe sa creada ca „lui nu i se poate intampla”. Din acest moment, insa, chiar orice se poate intampla...
Cum puteti evita un accident de munca in acest domeniu?
In primul rand, trebuie sa luati masuri de prevenire. Este dificil sa exemplificam aici masurile pe care trebuie sa le luati, pentru ca fiecare lucrare este unica: fiecare acoperis are particularitatile sale legate de natura suprafetei, de panta, de starea de degradare, pentru a da numai cateva exemple.
Conditiile de mediu in care este executata lucrarea joaca si ele un rol important (de exemplu, curentii de aer pot provoca inghet temporar local, avand drept rezultat o suprafata foarte alunecoasa).
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Iata de ce lucratorii dvs. trebuie sa primeasca instructiuni clare, perfect adaptate fiecarei lucrari in parte. Ei trebuie sa stie exact, in orice moment, ce au de facut!
Sfat
In cazul in care nu dispuneti de mijloacele adecvate de protectie, opriti executia lucrarii! Remediati deficientele si abia apoi reluati lucrul, in conditii de siguranta.
Atentie! Luati aceleasi masuri si pentru lucrarile cu o durata mica de executie, care nu au o valoare foarte mare.