Pe 16 octombrie, incepand cu ora 10.00, Blocul National Sindical alaturi de Primaria Braila, de Primaria Mangalia si S.C. New Hope S.R.L organizeaza conferinta finala a proiectului "Consilierea si instruirea somerilor", proiect cofinantat din Fondul Social European. Proiectul implementat de BNS in perioada 8 septembrie 2010 - 31 octombrie 2012 a vizat, ca obiectiv general, cresterea gradului de ocupare si reducerea somajului prin facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Vest.
Potrivit unui comunicat de presa al BNS, proiectul a fost gandit in asa fel incat sa raspunda obiectivelor POSDRU de dezvoltare a unei piete a muncii flexibile, care sa permita incluziunea sociala si promovarea reinsertiei profesionale. Scopul propunerii de proiect s-a conformat astfel obiectivului Axei Prioritare 5 a POSDRU, in urma implementarii realizandu-se instruirea si facilitandu-se integrarea in munca a somerilor, ocuparea fortei de munca fiind asigurata, printre altele, si prin furnizarea programelor de formare profesionala continua. Proiectul a fost lansat in luna septembrie 2010, iar in luna octombrie 2012 proiectul isi va inceta activitatile.
in acest interval de doi ani, BNS si partenerii sai au derulat activitati de informare, cercetare, consiliere si formare profesionala continua, au creat birouri regionale care au livrat servicii specifice grupului tinta si au creat instrumente de lucru utile (inclusiv de gestiune informatica a activitatilor de profil). Cel mai important obiectiv, realizat conform indicatorilor proiectati, este asigurarea accesului la servicii de consiliere si formare profesionala pentru o serie intreaga de someri din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Est (Braila, Constanta) si Vest (Caras-Severin).
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
In cadrul proiectului "Consilierea si instruirea somerilor" 331 de persoane au parcurs programe integrate, consiliere si cursuri de formare profesionala continua, 27% dintre aceste persoane fiind deja reintegrate profesional.