Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala

programe de formare a competentelorprogramul maestro
Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a organizat, in data de 20 iunie, in contextul incheierii Anului European al Competentelor, o conferinta nationala cu tema ”Parteneriate puternice pentru competentele viitorului”, componenta a proiectului “Imputernicirea adultilor prin formarea de competente in Romania -  MAESTRO” („Making adults empowered by skills training in Romania” – MAESTRO).
 
Evenimentul a reunit reprezentanti din diferite sectoare de activitate, institutii si autoritati publice, parteneri sociali, angajatori, furnizori de educatie si formare, organizatii neguvernamentale.
 
Principalele teme dezbatute au vizat sprijinirea mediului de afaceri si a oamenilor pentru dezvoltarea de competente in contextul actual, marcat de tripla tranzitie si de schimbarile structurale, finantarea formarii de competente si importanta parteneriatelor cat mai largi in formare si educatie, prioritati stabilite si in cadrul Anului European al Competentelor.
 
Pentru a raspunde acestor provocari, MMSS a elaborat Strategia Nationala pentru Formarea Adultilor 2024 – 2027, aprobata la sfarsitul anului trecut. De asemenea, impreuna cu partenerii sociali si cu alti actori relevanti in piata muncii, MMSS a demarat adaptarea si modificarea politicii de formare a adultilor. 
 
MMSS, care este din anul 2019 Coordonator National pentru implementarea Agendei Europene Reinnoite pentru formarea adultilor, are atributia de a asigura o legatura eficienta cu ministerele si agentiile implicate in educatia si formarea adultilor, partenerii sociali, intreprinderile, organizatiile neguvernamentale relevante si organizatiile societatii civile, pentru imbunatatirea coerentei intre politicile privind invatarea adultilor si politicile socio-economice mai largi.
 
Proiectul MAESTRO vizeaza, printre altele, cresterea ratei anuale de participare la invatarea adultilor prin intensificarea si imbunatatirea ofertei de oportunitati de invatare formala, non-formala si informala, intensificarea cooperarii actorilor relevanti pentru participarea sporita si incluziva a adultilor la invatare, cresterea accesului la perfectionare/recalificare pentru adulti, constituirea unei retele a furnizorilor de servicii de informare si consiliere profesionala, organizarea anuala a unui targ al ofertelor de formare profesionala care sa atraga adultii, dar si furnizorii de formare profesionala care doresc sa isi prezinte ofertele de cursuri, actualizarea instrumentului digital pentru evaluarea competentelor detinute si evaluarea competentelor a 200 de adulti slab calificati/educati.
 
Proiectul MAESTRO, cofinantat de Comisia Europeana prin programul ERASMUS+, a fost lansat de MMSS incepand cu 1 ianuarie 2024 , pentru  o durata de 24 de luni, valoarea totala a acestuia fiind de 481.038 euro, din care 80%, respectiv 384.830 euro, este contributia Uniunii Europene.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce fel de documente va poate solicita ITM?


Inspectorii ITM va pot solicita 160 de documente!

De exemplu, inspectorii va pot cere:

• Notificarea pentru prelungirea unei detasari
• Actul aditional cu clauza de formare profesionala
• Convocatorul pentru negocierea CCM la nivel de unitate
• Nota de fundamentare privind suspendarea activitatii pentru somaj tehnic
• Declaratia pe propria raspundere a membrului de familie coasigurat
• Instiintarea trimisa unui fost salariat privind reinfiintarea postului

Aveti toate documentele? Sunt intocmite corect?

Va oferim 160 de modele si formulare EDITABILE care acopera orice situatie cu care va puteti intalni.


...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
programe de formare a competentelorprogramul maestro

Data aparitiei: 21 Iunie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Munca in zi de repaus saptamanal si in zi de sarbatoare legalaIntrebare: Avem un depozit cu vanzare en-gross, cu 3 salariati, in cadrul unui Centru comercial care are program L-V 9:00-17:00 si Sambata 9:00-14:00.Va rog sa-mi spuneti daca este corect sau nu, modul de acordare al zilelor libere pentru fiecare caz in parte: 1. Salariatul 1 a lucrat sambata pe 22.06.2024 si luni 24.06.2024 (liber national) si primeste liber platit in zilele de 25 si 26.06.2024 plus sporul de weekend. Este suficient sau se considera cele 2 zile libere doar pt. ziua de weekend lucrata si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Tichetele de masa se acorda numai la functia de bazaIntrebare: Va rugam sa ne spuneti daca un salariat incadrat cu norma intreaga si functie de baza la societatea X, si incadrat cu contract de munca cu timp partial la societatea Y, poate beneficia de tichete de masa de la societatea Y?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]