Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
21 Iunie 2024
21 Iunie 2024
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
programe de formare a competentelorprogramul maestro
Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a organizat, in data de 20 iunie, in contextul incheierii Anului European al Competentelor, o conferinta nationala cu tema ”Parteneriate puternice pentru competentele viitorului”, componenta a proiectului “Imputernicirea adultilor prin formarea de competente in Romania -  MAESTRO” („Making adults empowered by skills training in Romania” – MAESTRO).
 
Evenimentul a reunit reprezentanti din diferite sectoare de activitate, institutii si autoritati publice, parteneri sociali, angajatori, furnizori de educatie si formare, organizatii neguvernamentale.
 
Principalele teme dezbatute au vizat sprijinirea mediului de afaceri si a oamenilor pentru dezvoltarea de competente in contextul actual, marcat de tripla tranzitie si de schimbarile structurale, finantarea formarii de competente si importanta parteneriatelor cat mai largi in formare si educatie, prioritati stabilite si in cadrul Anului European al Competentelor.
 
Pentru a raspunde acestor provocari, MMSS a elaborat Strategia Nationala pentru Formarea Adultilor 2024 – 2027, aprobata la sfarsitul anului trecut. De asemenea, impreuna cu partenerii sociali si cu alti actori relevanti in piata muncii, MMSS a demarat adaptarea si modificarea politicii de formare a adultilor. 
 
MMSS, care este din anul 2019 Coordonator National pentru implementarea Agendei Europene Reinnoite pentru formarea adultilor, are atributia de a asigura o legatura eficienta cu ministerele si agentiile implicate in educatia si formarea adultilor, partenerii sociali, intreprinderile, organizatiile neguvernamentale relevante si organizatiile societatii civile, pentru imbunatatirea coerentei intre politicile privind invatarea adultilor si politicile socio-economice mai largi.
 
Proiectul MAESTRO vizeaza, printre altele, cresterea ratei anuale de participare la invatarea adultilor prin intensificarea si imbunatatirea ofertei de oportunitati de invatare formala, non-formala si informala, intensificarea cooperarii actorilor relevanti pentru participarea sporita si incluziva a adultilor la invatare, cresterea accesului la perfectionare/recalificare pentru adulti, constituirea unei retele a furnizorilor de servicii de informare si consiliere profesionala, organizarea anuala a unui targ al ofertelor de formare profesionala care sa atraga adultii, dar si furnizorii de formare profesionala care doresc sa isi prezinte ofertele de cursuri, actualizarea instrumentului digital pentru evaluarea competentelor detinute si evaluarea competentelor a 200 de adulti slab calificati/educati.
 
Proiectul MAESTRO, cofinantat de Comisia Europeana prin programul ERASMUS+, a fost lansat de MMSS incepand cu 1 ianuarie 2024 , pentru  o durata de 24 de luni, valoarea totala a acestuia fiind de 481.038 euro, din care 80%, respectiv 384.830 euro, este contributia Uniunii Europene.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]