Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala

programe de formare a competentelorprogramul maestro
Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a organizat, in data de 20 iunie, in contextul incheierii Anului European al Competentelor, o conferinta nationala cu tema ”Parteneriate puternice pentru competentele viitorului”, componenta a proiectului “Imputernicirea adultilor prin formarea de competente in Romania -  MAESTRO” („Making adults empowered by skills training in Romania” – MAESTRO).
 
Evenimentul a reunit reprezentanti din diferite sectoare de activitate, institutii si autoritati publice, parteneri sociali, angajatori, furnizori de educatie si formare, organizatii neguvernamentale.
 
Principalele teme dezbatute au vizat sprijinirea mediului de afaceri si a oamenilor pentru dezvoltarea de competente in contextul actual, marcat de tripla tranzitie si de schimbarile structurale, finantarea formarii de competente si importanta parteneriatelor cat mai largi in formare si educatie, prioritati stabilite si in cadrul Anului European al Competentelor.
 
Pentru a raspunde acestor provocari, MMSS a elaborat Strategia Nationala pentru Formarea Adultilor 2024 – 2027, aprobata la sfarsitul anului trecut. De asemenea, impreuna cu partenerii sociali si cu alti actori relevanti in piata muncii, MMSS a demarat adaptarea si modificarea politicii de formare a adultilor. 
 
MMSS, care este din anul 2019 Coordonator National pentru implementarea Agendei Europene Reinnoite pentru formarea adultilor, are atributia de a asigura o legatura eficienta cu ministerele si agentiile implicate in educatia si formarea adultilor, partenerii sociali, intreprinderile, organizatiile neguvernamentale relevante si organizatiile societatii civile, pentru imbunatatirea coerentei intre politicile privind invatarea adultilor si politicile socio-economice mai largi.
 
Proiectul MAESTRO vizeaza, printre altele, cresterea ratei anuale de participare la invatarea adultilor prin intensificarea si imbunatatirea ofertei de oportunitati de invatare formala, non-formala si informala, intensificarea cooperarii actorilor relevanti pentru participarea sporita si incluziva a adultilor la invatare, cresterea accesului la perfectionare/recalificare pentru adulti, constituirea unei retele a furnizorilor de servicii de informare si consiliere profesionala, organizarea anuala a unui targ al ofertelor de formare profesionala care sa atraga adultii, dar si furnizorii de formare profesionala care doresc sa isi prezinte ofertele de cursuri, actualizarea instrumentului digital pentru evaluarea competentelor detinute si evaluarea competentelor a 200 de adulti slab calificati/educati.
 
Proiectul MAESTRO, cofinantat de Comisia Europeana prin programul ERASMUS+, a fost lansat de MMSS incepand cu 1 ianuarie 2024 , pentru  o durata de 24 de luni, valoarea totala a acestuia fiind de 481.038 euro, din care 80%, respectiv 384.830 euro, este contributia Uniunii Europene.
 
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
programe de formare a competentelorprogramul maestro

Data aparitiei: 21 Iunie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii - Sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea programelor de formare a competentelor este esentiala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Concediere individuala prin desfiintarea locului de munca. Nu se notifica AJOFMIntrebare: Daca concediez cu decizie de restructurare conform art. 65 alin. (1) din Codul muncii, trebuie sa anunt somajul ca aceasta persoana are dreptul la somaj, sa o ia in evidente? Dupa ce eliberez decizia de incetare cu respectarea preavizulului si compensatoriile, nu stiu daca trebuie sa anunt eu in calitate de ANGAJATOR somajul sau este responsabilitatea ANGAJATULUI sa anunte ANOFM? In cazul in care ANGAJATORUL trebuie sa anunte, care este procedura in acest sens?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Delegare peste 60 de zile in 12 luni. Acordul salariatului. DocumenteIntrebare: Un salariat cu functie de conducere are pe parcursul a 6 luni peste 60 de zile de delegatii ! mentionez faptul ca aceste 60 de zile nu sunt consecutive, practic salariatul merge in delegatie pentru relatii comerciale cca 2-3 zile, apoi dupa inca o zi sau doua pleaca in alta parte (in Romania) si tot asa... Va rog sa imi spuneti daca este necesar sa avem un document prin care acesta sa isi exprime acordul pentru depasirea celor 60 de zile de delegatii si daca mai trebuie facut ceva sau sunt...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]