Prelungire CIM incheiat pe perioada determinata

Codul munciiCIM pe durata determinataprelungire CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 


Intrebare: Un salariat pensionar care, in conditiile legii, poate cumula pensia cu salariul, are incheiate cu institutia 3 contracte individuale de munca succesive pe perioada determinata, dupa cum urmeaza:
1. primul contract - 3 luni intre 17.06.2010-17.09.2010
2. al doilea contract - 3 luni intre 17.09.2010-17.12.2010
3 al treilea contract - 3 luni intre 17.12.2010-17.03.2011, acesta fiind prelungit prin act aditional pentru 15 luni, pana la data de 17.06.2012.
Poate fi prelungit din nou acest contract? daca da de cate ori si pe ce perioada?
 
Raspuns: Potrivit art. 82 alin. (3) din Codul muncii , contractul individual de munca (CIM) pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari. Astfel, legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului individual de munca pe durata determinata peste termenul initial stabilit prin CIM, conditia de prelungire a unui CIM dupa expirarea termenului initial fiind legata de realizarea unui proiect, program sau a unei lucrari.
 
Asadar, daca apare necesitatea unui proiect, program sau a unei lucrari, contractul individual de munca in curs poate fi prelungit prin acordul partilor, deci prin act aditional, pentru perioada realizarii proiectului, programului ori lucrarii.
 
In concluzie, consider ca se pot intocmi acte aditionale de prelungire a contractului individual de munca in situatia unui proiect, program sau unei lucrari, pe durata derularii acestora.
 
Totodata, potrivit art. 82 alin. (4) din Codul muncii , intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, iar conform alin. (5) din acelasi articol, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
 
Asadar, legiuitorul limiteaza numarul contractelor individuale de munca incheiate succesiv, adica cele incheiate in decurs de 3 luni de la incetarea anteriorului contract individual de munca. In situatia prezentata, intre parti s-au incheiat trei contracte individuale de munca successive, astfel incat, consider ca un contract individual de munca pe durata determinata, pentru a nu fi considerat succesiv poate fi incheiat dupa trecerea termenului de 3 luni de la incetarea contractului de munca pe durata determinata anterior incheiat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiCIM pe durata determinataprelungire CIM

Data aparitiei: 15 Mai 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Prelungire CIM incheiat pe perioada determinata Nota: 4 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]