CIM pe durata determinata. De cate ori poate fi prelungit si in ce conditii?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
09 Aprilie 2018
09 Aprilie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
cim perioada determinataprelungire cim perioada determinatacim 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legislatia in vigoare, in ceea ce priveste prelungirea unui contract individual de munca (CIM) prevede ca acesta, atunci cand este pe durata determinata, sa poate fi prelungit dupa expirarea termenului initial pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.


"In cadrul companiei am o salariata angajata in 09.02.2015 cu CIM pe durata determinata de 6 luni. Pana acum a avut 3 prelungiri succesive la acest CIM, iar ultima ii expira in 31.12.2017. In prezent salariata lucreaza in cadrul unui proiect de cercetare ce se desfasoara pana la 31.12.2020 si se doreste mentinerea ei functie in aceasta perioada. Care ar fi solutia pentru a o putea mentine in continuare ca si angajata a companiei?", se intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro.



Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Contractul va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, deci chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii, conform legislatiei.

ATENTIE! Termenul initial nu a fost de 3 ani, ci numai de 6 luni iar posibilitatile de prelungire in cadrul termenului maxim de 36 de luni inca nu s-au epuizat.

Fata de imprejurarea ca prevederile din Codul muncii nu mai limiteaza la acest moment printr-o prevedere expresa numarul de prelungiri care se pot efectua inauntrul termenului maxim de 36 de luni, exista practica, de a se prelungi CIM pe durata determinata fara nici o limita in privinta numarului actelor aditionale incheiate pentru aceasta inauntrul unui termen de 36 luni.

Avand in vedere incheierea initiala a contractului pentru o durata de 6 luni cu trei prelungiri, acest contract mai poate fi prelungit pana la 09.02.2018, apoi se va incheia un nou contract, cu o durata determinata, respectiv pana la terminarea proiectului, 31.12.2020.

Ce se intampla cand CIM este activ doar intr-o perioada a lunii? Cum se calculeaza CAS si CASS?


"Un angajat (cu norma intreaga) are in luna noiembrie 7 zile lucrate, 5 zile absente nemotivate (fara decizie de suspendare CIM) si 9 zile fara contract (contractul se reziliaza in data de 17 noiembrie). Totalul venitului brut realizat in luna noiembrie este de 766 lei. In acest caz, cum se determina baza de calcul pentru CAS si CASS conform OG 4/2017? In zilele de absente nemotivate, pentru care nu exista o decizie de suspendare CIM, contractul se considera suspendat?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro...citeste continuarea aici >>>




Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]