Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului ar putea fi majorata

13 Aprilie 2012
13 Aprilie 2012
marire salariiindemnizatiicrestere copilindemnizatie lunaradepasire plafon
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la forma initiala, daca evolutia economica va permite acest lucru, a declarat ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, in cadrul reuniunii Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare.

Aceasta tema ar putea fi luata in vedere de catre Guvern odata cu discutiile referitoare la majorarea salariilor personalului bugetar. "Revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor. Sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie vor prezenta daca acest lucru este posibil sau nu”,  a spus Claudia Boghicevici, citata de Mediafax.

Cuantumul indemnizatiei de maternitate a fost redus cu 15% in 2010, in momentul in care s-a decis si taierea cu 25% a salariilor bugetarilor. De la 1 ianuarie 2011, a fost introdusa o noua formula de acordare a indemnizatiei, astfel ca parintele poate opta:

-    fie pentru un concediu de cresterea copilului de 1 an, perioada in care acesta primeste o indemnizatie lunara de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei) si un stimulent de revenire pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei.

-    fie pentru un concediu de cresterea copilului de 2 ani, indemnizatia lunara fiind tot de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, dar nu poate fi depasit plafonul de 1.200 lei. Parintele nu mai primeste niciun stimulent pentru revenirea la munca.

Sursa: costelgilca.ro



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]