E oficial: Pensiile se majoreaza cu 40%! Cresc si salariile profesorilor in acest an!

majorare pensiiamendamente rectificare bugetaracrestere pensii 1 septembrie 2020crestere salarii profesori
E oficial: Pensiile se majoreaza cu 40%! Cresc si salariile profesorilor in acest an!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Senatul si Camera Deputatilor, reunite marti in sedinta de plen comun, au dezbatut proiectele privind rectificarea bugetara, cu amendamentele impuse de PSD privind majorarea pensiilor si a salariilor profesorilor. 

Actualizare, marti, 22 septembrie:

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat, cu amendamentele PSD, a fost adoptat cu 242 voturi "pentru" si 147 voturi "impotriva". De asemenea, proiectul de aprobare a rectificarii bugetului asigurarilor sociale a fost adoptat cu 246 voturi "pentru" si 104 "impotriva". Se va aplica astfel majorarea cu 40% a pensiilor, stabilita pentru luna septembrie a.c., iar salariile profesorilor vor creste in acest an.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă. poiectul de aprobare a rectificării bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu voturi 246 pentru È™i 104 împotrivă.
 

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, liderul deputatilor liberarli, a anuntat ca PNL va ataca la CCR proiectele cu amendamentele aduse de PSD.
 
La 16 septembrie, comisiile de buget ale celor doua Camere au dat raport de adoptare cu amendamente rectificarii bugetare, astfel ca din partea PSD a fost dat un amendament care abroga articolul prin care punctul de pensie se majoreaza cu 14%. Dat fiind noul vot, Guvernul va fi obligat sa majoreze pensiile cu 40%, precum si salariile profesorilor, tot in acest an. 
 
De retinut ca OUG-ul privind rectificarea bugetara dat de Guvern a redus majorarea pensiilor la 14% si a amanat pentru anul viitor cresterea salariilor profesorilor.
 
Cu privire la schimbarile dorite de PSD, ministrul Finantelor, Florin Citu, aflat la Bursa de Valori Bucuresti, declara cu o zi in urma:
 
“Ramane asa cum am stabilit la rectificarea bugetara. Nu vom permite in acest an o crestere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face in acest moment. Este mesajul si de la domnul premier si este si mesajul pe care il dau astazi aici pentru ca nu trebuie sa avem aceste ingrijorari pe piata de capital. Garantam ca vom gestiona finantele publice, si acesta este un mesaj si pentru domnul presedinte, cu responsabilitate si precautie”.
 
Valoarea punctului de pensie a crescut cu 14% de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei.
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare pensiiamendamente rectificare bugetaracrestere pensii 1 septembrie 2020crestere salarii profesori

Data aparitiei: 22 Septembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

E oficial: Pensiile se majoreaza cu 40%! Cresc si salariile profesorilor in acest an! Nota: 3.59 din 5 - 11 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]