Drepturile angajatilor care lucreaza la temperaturi extreme

08 Februarie 2012
08 Februarie 2012
drepturi angajatimunca temperaturi extremeconditii munca geroaseobligatii angajator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Potrivit legii, angajatii care trebuie sa isi desfasoarea activitatea de munca in aer liber, la temperaturi extreme, trebuie sa primeasca pana la un litru de ceai fierbinte/schimb, angajatorul fiind obligat sa asigure pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare si echipament de protectie.

Angajatorii care nu pot indeplini aceste cerinte putande decide reducerea duratei de lucru, informeaza, vineri, Inspectia Muncii.

Inspectia Muncii (IM) informeaza ca in perioadele cu temperaturi sub -20 grade Celsius sau temperaturi care, corelate cu conditii de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie sa asigure conditii minimale pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor care lucreaza in aer liber: distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb, acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile de microclimat corespunzator si asigurarea echipamentului individual de protectie.

In situatia in care angajatorii nu pot asigura aceste conditii, vor lua, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, masuri in vederea reducerii duratei zilei de lucru sau pentru intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatilor in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale, masuri ce vor fi stabilite daca temperaturile scazute extreme se mentin pe o perioada de cel putin doua zile consecutiv.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]