Functionarii din regiunea valona (sudul Belgiei) trebuie sa-si inregistreze iesirile la fumat, iar pauzele pentru tigari vor fi scazute din timpul de lucru, au decis sefii lor, declansand nemultumirea sindicatelor, care vad in aceasta hotarare o 'vanatoare de fumatori', relateaza AFP.
'Regula este ca, la iesirea din cladire, sa se treaca cartelele prin aparatul de pontaj', a explicat luni AFP purtatorul de cuvant al administratiei regionale valone, Hugo Poliart, confirmand astfel o informatie publicata de cotidianul Le Soir.
Regula pontarii iesirilor la fumat se aplica celor circa 10.000 de functionari ai administratiei regionale - din transporturi, mediu si cai navigabile -, a spus el, adaugand ca ea nu-i vizeaza in mod expres pe fumatori, ci si, de exemplu, 'o persoana care iese sa-si cumpere un mar'.
Nu este o dispozitie noua, dar, ca urmare a unei cereri de clarificare formulate de seful unui serviciu din cele 400 de unitati ale administratiei, conducerea a amintit existenta unei circulare din 2009 care spune ca toate iesirile trebuie sa fie inregistrate si pauzele sa fie scazute din timpul de lucru, a precizat Poliart.
In Belgia, fumatul la locul de munca este interzis din 2006. 'Este o stigmatizare a fumatorilor. Nu cred ca este cea mai buna metoda de lupta impotriva fumatului', spune un oficial al sindicatului CSC, Xavier Lorent. 'Oare maine va fi vizat in acelasi fel cineva care-si ia o pauza de cateva minute pentru cafea sau care merge la toaleta?', se intreaba el.
de
Legislatia MunciiRedactia Legislatia Muncii este formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul relatiilor de munca si in toate aspectele care tin de modificarile legislative, spetele din practica de zi cu zi si consultanta specializata in acest sens.
Colectivul redactiei este format din oameni pasionati care muncesc necontenit pentru a va aduce informatii proaspete si actualizate in fiecare zi!
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pauza de tigarapontajsalariu
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Locul de munca la sediul clientuluiIntrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<