De ce nu vom mai vedea prea curand angajari in sectorul public

08 August 2011
08 August 2011
angajarifunctionari publiciblocare angajarirecuperare salariala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nici in 2012 nu se vor face angajari in sectorul public ca urmare a faptului ca Executivul are in plan sa blocheze in continuare posturile din acest segment angajand doar cate un functionar la sapte posturi eliberate, in incercarea de a recupera pierderea salariala din sistemul bugetar.

In cadrul unei videoconferinte cu prefectii, prim-ministrul Emil Boc a declarat ca procedura de recuperare a pierderilor salariale se va face treptat: "Incadrarea in acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal inseamna ca, in 2012, Romania trebuie sa continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din sapte, pentru a putea incepe, din 2012, recuperarea salariala si a ajunge, incetul cu incetul, la salariile de dinainte de taiere. Obiectivul nostru este ca, incepand cu ianuarie 2012, sa incepem sa recuperam ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodata, ci treptat", a spus Boc intr-o videoconferinta sustinuta cu prefectii.

In plus, premierul a amintit ca obiectivul de recuperare salariala depinde de limitarea angajarilor in sectorul public, de inregistrarea unei cresteri economice de cel putin 3,5% anul viitor si este conditionat de incadrarea intr-un deficit bugetar de 3%.

Prin intermediul unei ordonante de urgenta emisa acum doi ani de catre Guvern, ca urmare negocierilor cu Fondul Monetar International, a fost aplicata suspendarea procedurii de ocupare prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie, fiind permisa angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii facandu-se doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]